O asociatie secreta in care preotii vorbesc cu Diavolul a fost pusa sub tutela de Vatican

Duminica, 29 Septembrie 2019, ora 07:54
8031 citiri
O asociatie secreta in care preotii vorbesc cu Diavolul a fost pusa sub tutela de Vatican
Foto: Facebook/Msgr. Joao Scognamiglio Cla Dias

Asociatia internationala Vestitori ai Evangheliei, recunoscuta de Vatican dar suspectata ca fiind o societate secreta care se opune Papei, a fost pusa sub tutela pontificala pe motivul unor "deficiente legate de guvernarea sa" si de "stilul de viata" a unei parti din membrii sai, a anuntat Sfantul Scaun.

In urma unei anchete, asociatia fondata de brazilianul Joao Scognamiglio Clas Dias este pusa "sub autoritatea unui comisar cu acordul papei", se arata intr-un comunicat al Sfantului Scaun citat de AFP.

Motivele anchetei, "apoi decizia de a numi un comisar pontifical, sunt legate de deficiente privind stilul de guvernare, viata membrilor Consiliului (...) administratia, gestionarea lucrarilor si colectarea resurselor".

Tutela va fi exercitata de cardinalul Raymundo Damasce no Assis, arhiepiscop emerit de Aparecida (Brazilia).

Prima asociatie de credinciosi milenaristi aprobata de papa Ioan Paul al II-lea in 2001, asociatia Vestitori ai Evangheliei face obiectul unei anchete pe care Vaticanul a lansat-o in iunie 2017.

Atunci specialistul de referinta al Vaticanului din Italia Andrea Tornielli, astazi director editorialist al departamentului pentru comunicare al Sfantului Scaun, a dezvaluit informatii, mentionand anumite activitati precum sedinte de exorcizare in cursul carora oficiantii vorbeau cu diavolul.

"Scognamiglio Clas Dias si preotii sai folosesc ritualuri de exorcizare inventate de ei insisi, deoarece le considera ineficiente pe cele apartinand Bisericii Catolice, aprobate de Sfantul Scaun", scria in 2017 Andrea Tornielli pe blogul cotidianului La Stampa "Vatican Insider", la care era colaborator.

Informatiile aparute in presa indica faptul ca Vaticanul ancheteaza un cult milenarist bizar si exorcizari in care se invoca numele monseniorului brazilian. Acesta a demisionat de la conducerea asociatiei in iunie 2017.

Vestitori ai Evangheliei este o asociatie internationala de credinciosi de drept pontifical prezenti in mai multe tari si care pot fi recunoscuti prin vesmintele specifice: maro cu alb si o cruce mare pe piept, asemanatoare celei purtate de cavalerii medievali.

Monseniorul Scognamiglio Clas Dias (foto) este un fost membru al asociatiei catolice traditionaliste si contra-revolutionare braziliene TFP (Traditie, Familie si Proprietate) care s-a dezmembrat, o parte devenind ulterior complet autonoma sub denumirea de Vestitori ai Evangheliei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#asociatie secreta exorcizari diavol Vatican , #Vatican
Comentarii