11 oameni au murit in Indonezia, in urma unor atacuri cu bomba care au vizat biserici UPDATE

Duminica, 13 Mai 2018, ora 14:27 3526 citiri
Foto: Arhiva Pixabay

Atacurile cu bomba care au vizat trei biserici din Surabaya, un oras port de pe coasta de est a Insulei Java, ucigand 11 oameni si ranind alti 40, au fost revendicate de organizatia terorista Stat Islamic.

UPDATE Reteaua terorista a revendicat, duminica, atacurile cu bomba comise in trei biserici din orasul indonezian Surabaya, soldate cu cel putin 11 morti si 40 de raniti, informeaza BBC News Online.

Potrivit agentiei Amaq, ce apartine gruparii jihadiste, atacurile au fost comise de membri ai retelei Stat Islamic.

Politia indoneziana a precizat ca atacurile au fost efectuate de membrii unei familii, precizand ca o femeie alaturi de doi copii a declansat o bomba intr-o biserica, iar sotul acesteia alaturi de alti trei dintre copiii familiei au comis celelalte doua atacuri.

"Atacurile au avut loc in trei locatii. Credem ca este vorba de atacuri sinucigase. Am identificat deja mai multe victime", a declarat Frans Barung Mangera, purtatorul de cuvant al Politiei indoneziene, relateaza CNN.

Primul atac a fost comis in Biserica Santa Maria, in urma caruia patru persoane au murit, inclusiv atacatorul. A doua explozie a fost inregistrata la cateva minute distanta in biserica Diponegoro, iar doua persoane si-au pierdut viata. Alti trei oameni au murit in urma ultimului atac ce a vizat biserica Pantekosta.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News