Nou atentat la 11 septembrie? 12 avioane au fost furate de islamisti (Video)

Miercuri, 03 Septembrie 2014, ora 13:12
8517 citiri
Nou atentat la 11 septembrie? 12 avioane au fost furate de islamisti (Video)

Militantii islamisti din Libia au furat vreo 12 avioane comerciale luna trecuta, serviciile de informatii din Occident emitand o avertizare care alerteaza ca aeronavele ar putea fi folosite pentru atentate teroriste in Africa de Nord.

Raporturile agentiilor de securitate referitoare la avioanele Lybian Airlines furate au fost distribuite in toate structurile guvernamentale americane in ultimele doua saptamani, potrivit Washington Free Beacon.

SUA, luate prin surprindere: Statele arabe bombardeaza Libia

Documentele contin o alerta care avertizeaza ca una sau mai multe aeronave ar putea fi folosite pentru atacuri teroriste, chiar in ziua care marcheaza atentatele din 11 septembrie 2001 asupra turnurilor gemene din New York, sustin surse din serviciile secrete.

"Mai multe avioane comerciale din Libia lipsesc. Am aflat pe 11 septembrie ce se poate intampla cu aeronavele deturnate", a spus unul dintre reprezentantii agentiilor de informatii.

Michael Rubin, specialist antitero din SUA, a spus ca avioanele civile devin, in mainile teroristilor, niste arme formidabile.

Violente la Tripoli: Tunisia isi inchide granita cu Libia, din cauza luptelor

"Cine are nevoie de rachete balistice, cand poti avea avioane cu pasageri? Chiar si goale, dar incarcate cu combustibil, pot fi devastatoare. Fiecare aeronava ar putea, daca sunt luate in calcul efectele maxime, sa ucida 1.000 de civili", a mentionat Rubin.

Oficialii americani nu au vrut sa confirme sau sa infirme informatiile ajunse in presa pe surse. Totusi, acestia au precizat ca fortele militare egiptene se pregatesc sa intervina in Libia, pentru a preveni ca tara sa devina un stat compromis, condusa de teroristi ce au legaturi cu Al Qaida.

Britanicii din Libia, salvati din mijlocul razboiului cu o nava a Marinei Regale

Libia esta un stat bogat in petrol, iar daca tara ajunge in mainile extremistilor islamisti, directiile antiterorism din SUA se tem ca a va ajunge un alt "rai al teroristilor in regiune".

Libia este marcata de instabilitate si de o lupta sangeroasa intre militiile rivale inca de la inlaturarea fostului lider Moammar Gaddafi in 2011, conflict ce a dus la moartea a sute de oameni numai in ultima luna.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#atentat terorist 11 septembrie, #alerta atentat terorist, #avioane furate Libia , #Razboi Libia
Comentarii