Noi tensiuni intre Rusia si SUA. Ce ii nemultumeste pe rusi si care e mesajul transmis de Kremlin

Sambata, 20 Februarie 2021, ora 16:45
4783 citiri
Noi tensiuni intre Rusia si SUA. Ce ii nemultumeste pe rusi si care e mesajul transmis de Kremlin
Drona MQ-9 Reaper FOTO Adrian "Virusu" Dulau - Focus Aviation

Rusia a avertizat sambata ca ajutorul militar american destinat armatei ucrainene poate agrava conflictul din estul Ucrainei si ar putea incita guvernul de la Kiev sa incerce solutionarea acestuia prin metode agresive, relateaza agentia EFE.

''Statele Unite nu-si ascund intentia de a oferi tot felul de ajutoare Ucrainei pentru a-si creste potentialul militar ofensiv'', a declarat purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, la teleconferinta sa de presa zilnica.

Aceasta politica ''nu contribuie la stabilitate si predictibilitate in inima Europei'', ci dimpotriva, ea provoaca ''manifestari de agresivitate, inclusiv in solutionarea problemelor din sud-estul ucrainean'', a adaugat el.

De asemenea, purtatorul de cuvant al presedintiei ruse a calificat drept ''alarmanta'' decizia autoritatilor ucrainene de a adopta sanctiuni impotriva opozantului prorus Viktor Medvedeciuk si sotiei acestuia, Oxana Marcenko.

''Este alarmanta intrucat vedem ca tendinta reactionara capata forta in Ucraina'', a explicat Peskov, inainte de a adauga ca Moscova urmareste ''actiunile represive'' impotriva unor mass-media, politicieni si cetateni in Ucraina.

Consiliul de Securitate Nationala si Aparare al Ucrainei (SNBO), convocat vineri de presedintele Volodimir Zelenski, a decis sanctiuni impotriva a 19 entitati juridice si opt persoane fizice, pe lista remarcandu-se politicianul Viktor Medvedeciuk, lider al opozitiei proruse si apropiat al presedintelui rus Vladimir Putin.

Entitatile si persoanele sanctionate, dintre care cinci sunt cetateni rusi, fac obiectul unei anchete pentru ''finantarea terorismului'', au transmis autoritatile de la Kiev, fara alte detalii. Prin termenul de ''terorist'' autoritatile ucrainene fac de obicei referire la separatistii prorusi care controleaza Donbasul, regiune ce cuprinde provinciile din estul Ucrainei. Sanctiunile vizeaza si o participatie la postul ucrainean de televiziune 1+1 pe numele sotiei deputatului Medvedeciuk. Acesta din urma este adesea primit de presedintele rus Vladimir Putin, care este nasul uneia dintre fiicele sale.

Presedintele Zelenski a decis la inceputul lunii interzicerea a trei televiziuni proruse considerate a fi sub controlul lui Medvedeciuk si devenite, potrivit guvernului ucrainean, ''un instrument de razboi impotriva Ucrainei''. Ucraina poate agrava conflictul din Donbas, afirma Kremlinul

Mai puteti citi si:

Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Cu o situație pe frontul contra invadatorilor ruși tot mai dificilă și mai vulnerabilă, Ucraina a primit sâmbătă seara, 20 aprilie, și o veste bună. Camera Reprezentanților din Congresul...
Românii pregătesc scenariul negru al unui război: "Îmi fac bagajele și plec. Eu pentru gunoaiele de la conducere nu îmi risc nici măcar un deget"
Românii pregătesc scenariul negru al unui război: "Îmi fac bagajele și plec. Eu pentru gunoaiele de la conducere nu îmi risc nici măcar un deget"
Dacă Rusia ar decide să invadeze spațiul NATO, România ar fi o țintă ușoară. Scenariul de coșmar se bazează pe un raport al Centrului de Analiză a Politicii Europene, publicat în urmă...
#SUA, #Rusia, #Kremlin, #Ucraina, #razboi, #terorism, #separatisti , #stiri externe