Noi proteste in Venezuela. Schimb de replici intre Mike Pompeo si Serghei Lavrov

Joi, 02 Mai 2019, ora 07:43
4536 citiri
Noi proteste in Venezuela. Schimb de replici intre Mike Pompeo si Serghei Lavrov
Foto: Arhiva Facebook/ Mike Pompeo

Secretarul de stat american, Mike Pompeo, i-a spus miercuri ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, ca Moscova "destabilizeaza" Venezuela si i-a cerut din nou sa inceteze sprijinul acordat presedintelui Nicolas Maduro.

In cursul unei discutii telefonice, Mike Pompeo a subliniat ca "interventia Rusiei si a Cubei este destabilizatoare pentru Venezuela si pentru relatia bilaterala Statele Unite/Rusia", a facut cunoscut purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat, Morgan Ortagus.

Seful diplomatiei de la Washington a insistat ca "Rusia sa puna capat sprijinului acordat lui Nicolas Maduro si sa intre in randul natiunilor, alaturi de majoritatea zdrobitoare a tarilor occidentale, care doresc un viitor mai bun pentru poporul venezuelean", relateaza AFP.

Serghei Lavrov i-a raspuns denuntand cu prilejul aceleiasi discutii "influenta distrugatoare" a Statelor Unite in Venezuela, apreciind ca "ingerinta Washingtonului in treburile Venezuelei" este "o incalcare flagranta a dreptului international" si ca "aceasta influenta distrugatoare nu are nicio legatura cu democratia", potrivit unui comunicat la Ministerului rus de Externe.

Demnitarul rus a criticat, totodata, afirmatiile facute de Donald Trump si Mike Pompeo potrivit carora armata americana ar putea interveni, daca este necesar, in Venezuela.

"Continuarea acestor pasi agresivi este plina de consecinte grave", a declarat el in cursul discutiei telefonice, adaugand ca "numai poporul venezuelan are dreptul sa isi hotarasca destinul".

Amintim ca venezuelenii s-au adunat miercuri pentru proteste masive dupa ce liderul Opozitiei, Juan Guaido, a cerut noi demonstratii.

Evenimentele au avut loc la o zi dupa ce presedintele socialist Nicolas Maduro a informat ca a oprit "o tentativa de lovitura de stat" a Opozitiei.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Mike Pompeo Lavrov Venezuela , #Venezuela