NATO a adoptat prima strategie privind inteligența artificială. Alianța va crea un fond de un miliard de dolari

Sambata, 23 Octombrie 2021, ora 00:072281 citiri
NATO a adoptat prima strategie privind inteligența artificială. Alianța va crea un fond de un miliard de dolari
Inteligența artificială este critică pentru NATO FOTO Twitter/NATO

Miniștrii Apărării ai țărilor NATO au adoptat astăzi, 22 octombrie, prima strategie a Alianței privind inteligența artificială. Un miliard de dolari va fi investit în tehnologii emergente și perturbatoare.

"Noile tehnologii remodelează lumea noastră și securitatea. Noul fond pentru inovații al NATO va asigura ca aliații să nu rateze ultimele tehnologii și capabilități care vor fi critice pentru securitatea noastră", a declarat secretarul-general al Alianței, Jens Stoltenberg.

Noul fond va fi parte a "Acceleratorului de Inovații în Apărare pentru Atlanticul de Nord", care va include crearea unei rețele de centre de testare a tehnologiilor.

Stoltenberg a precizat că strategia va stabili principiile de utilizare sigură și responsabilă a tehnologiei în conformitate cu dreptul internațional.

Miniștrii apărării din cele 30 de state membre ale NATO s-au reunit joi și vineri la Bruxelles pentru a trasa cursul alianței, în timp ce aceasta se modernizează și se adaptează la o lume dominată de competiția strategică.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News