Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
International > stiri internationale
<>518 / 639 stiri
A   A   A

Muzeele britanice se pregatesc de redeschidere. National Gallery si Tate Modern primesc vizitatori din 8, respectiv 27 iulie

Muzeele britanice se pregatesc de redeschidere. National Gallery si Tate Modern primesc vizitatori din 8, respectiv 27 iulie
National Gallery. Foto: pixabay.com
National Gallery si Tate Modern, care se numara printre cele mai reputate muzee britanice, au anuntat marti ca isi redeschid portile din 8, respectiv 27 iulie, cu rezervare prealabila, dupa trei luni de inchidere din cauza pandemiei de coronavirus, scrie AFP.

Tara cea mai afectata din Europa de pandemie cu mai mult de 43.000 de morti, Regatul Unit trece sambata la o noua etapa majora pentru a iesi din izolarea impusa la sfarsitul lui martie pentru a lupta contra propagarii virusului, cu redeschiderea pub-urilor, restaurantelor si a muzeelor. Vor mai trece cateva zile pana ce marile institutii ale Londrei se vor redeschide.

Primul mare muzeu britanic care va fi redeschis, National Gallery din Londra, va primi vizitatorii incepand de miercuri, cu masuri care sa le asigure siguranta, profitand de experienta muzeelor europene si americane care deja s-au redeschis, a anuntat marti muzeul intr-un comunicat.
Vizitatorii vor descoperi expozitiile Tiziano sau Nicolaes Maes, numai dupa ce isi vor dezinfecta mainile. Au fost create trasee de vizitare, iar muzeul le recomanda vizitatorilor sa poarte masti. Muzeul, care a primit 5.7 milioane de vizitatori in 2018, a instalat si filtre mai eficiente in sistem de climatizare.

Tate Modern, care a gazduit aproape 5,9 milioane de vizitatori in 2018, se va redeschide pe 27 iulie, la fel ca si celelalte muzee Tate. La Londra, Tate Modern gazduieste o retrospectiva Andy Warhol, Tate Britain o instalatie a artistului britanic Steve McQueen.

Regatul Unit a impus o carantina obligatorie de 14 zile pentru persoanele care sosesc pe teritoriu pentru a evita importarea de noi cazuri, dar Guvernul trebuie sa publice o lista a tarilor ai caror cetateni vor fi exceptati de la regula.
Facebook ShareTweet
 Marti, 30 Iunie 2020, ora 19:38
 Sursa:NEWS.RO

 Articol citit de 302 ori

Citeste si: