Motiune de cenzura impotriva guvernului Republicii Moldova

Miercuri, 16 Decembrie 2020, ora 19:28
4125 citiri
Motiune de cenzura impotriva guvernului Republicii Moldova
Premierul Ion Chicu si liderul PAS, Maia Sandu

Deputatii Platformei Actiune si Solidaritate (PAS) au depus miercuri, 16 decembrie, o motiune de cenzura impotriva guvernului Republicii Moldova condus de Ion Chicu, motiune semnata si de deputati din Platforma Demnitate si Adevar (Platforma DA) si din Partidul Democrat (PDM), informeaza Radio Chisinau si IPN.md.

Cabinetul Chicu este acuzat ca "a esuat lamentabil" in gestionarea pandemiei si crizei economice. Potrivit semnatarilor, "orice zi in plus in care acest guvern este in functie inseamna mai putine sanse pentru rezolvarea crizei sanitare, economice si sociale in care se adanceste Republica Moldova". "Administrarea dezastruoasa a treburilor statului de catre acest guvern este cea mai evidenta in doua domenii-cheie: sanatate si economie", se spune in textul motiunii.

Motiunea a fost semnata de 34 de deputati si ar urma sa fie examinata saptamana viitoare in plenul Parlamentului.

In luna iulie Parlamentul Republicii Moldova a mai examinat o motiune de cenzura, insa aceasta nu a intrunit numarul necesar de voturi.

Conform Regulamentului Parlamentului Republicii Moldova, motiunea de cenzura exprima retragerea increderii acordate guvernului la investitura. Aceasta poate fi initiata de cel putin o patrime din numarul deputatilor alesi. Motiunea de cenzura se supune dezbaterii in prima zi de sedinta plenara a saptamanii urmatoare datei depunerii si se adopta cu votul majoritatii deputatilor alesi. In cazul in care motiunea de cenzura este respinsa, deputatii care au semnat-o nu pot initia in cadrul aceleiasi sesiuni o noua motiune pe acelasi motiv. In cazul adoptarii motiunii de cenzura, primul-ministru trebuie sa prezinte, in termen de cel mult trei zile, presedintelui Republicii Moldova demisia guvernului.

Conducerea PNL a validat ambele variante de negociere. Cine ar putea fi premier

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce șanse are Republica Moldova să se integreze în UE sau să facă unirea cu România. Politolog: „A devenit subiect de securitate internațională”
Ce șanse are Republica Moldova să se integreze în UE sau să facă unirea cu România. Politolog: „A devenit subiect de securitate internațională”
Referendumul privind aderarea Republica Moldova la Uniunea Europeană (UE) se vor desfășura în aceeași zi cu alegerile prezidențiale, pe data de 20 octombrie 2024. Curtea Constituțională a...
Ambițiile Evgheniei Guțul și strategiile Moscovei
Ambițiile Evgheniei Guțul și strategiile Moscovei
Agentul cel mai activ al Rusiei din ultimele săptămâni în Republica Moldova a devenit Evghenia Guțul, bașcana Autonomiei Găgăuze. Dacă compari agitația ei cu marile drame și...
#ion chicu, #Pas, #maia sandu, #guvern, #motiune de cenzura, #Moldova, #Republica Moldova , #Maia Sandu
Comentarii
Poza URANUS
URANUS
rank 5
La *** cu hotii din guvernul Moldovei.