Restricții sanitare ridicate în Moscova. Locuitorii nu mai sunt obligați să poarte mănuși în spațiile publice

Vineri, 30 Iulie 2021, ora 20:151501 citiri
Restricții sanitare ridicate în Moscova. Locuitorii nu mai sunt obligați să poarte mănuși în spațiile publice
Locuitorii Moscovei sunt obligați, în continuare, să poarte masca de protecție în spațiile publice FOTO Pixabay

Obligativitatea purtării mănușilor în spațiile publice din Moscova a fost ridicată vineri, 30 iulie, după ce locuitorii din capitala Rusiei au ignorat această măsură impusă în urmă cu un an şi jumătate.

Cu toate acestea, va fi necesară protecţia gurii şi a nasului. Măsura care s-a aplicat în autobuze, trenuri şi magazine, între alte spaţii în capitala Rusiei, a fost introdusă în mai anul trecut, dar nu a fost aplicată în mod consecvent.

Autorităţile locale au înregistrat recent aproximativ 3.500 de noi infecţii şi 76 de decese într-o zi, dar primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a vorbit despre o situaţie ''ameliorată semnificativ''. Cu 15 milioane de locuitori, Moscova a raportat peste 9.000 de noi cazuri zilnice în ultimele săptămâni cauzate de răspândirea masivă a variantei Delta, foarte contagioasă.

Pentru că mulţi dintre locuitori ezită să fie vaccinaţi împotriva coronavirusului autorităţile au impus măsuri obligatorii pentru mai multe sectoare profesionale.

În întreaga Rusie, peste 23.500 de noi infecţii şi 794 de decese au fost raportate vineri. În cea mai mare ţară din lume, ca suprafaţă, aproximativ 15% din cei 146 milioane de locuitori sunt complet vaccinaţi, conform celor mai recente cifre.