Zeci de persoane au murit subit, in Canada: "Credem ca la majoritatea deceselor a contribuit caldura"

Miercuri, 30 Iunie 2021, ora 07:43 4032 citiri
Un record de caldura a fost doborat luni in Lytton, o localitate situata la nord-est de Vancouver FOTO Pixabay

Cateva zeci de persoane au decedat brusc luni si marti in zona Vancouver, un varf al mortalitatii care are legatura, cel mai probabil, cu valul canicular care a afectat vestul continentului american, conform informatiilor furnizate marti de politia federala canadiana, transmite AFP.

Doua sectii de politie ale jandarmeriei regale a Canadei din zona Vancouver au anuntat separat ca cel putin 69 de persoane au murit brusc de luni, dupa ce o "cupola de caldura" istorica a lovit vestul Canadei si Statele Unite.

"Credem ca la majoritatea deceselor a contribuit caldura", se afirma intr-o declaratie a politiei, care adauga ca cea mai mare parte a victimelor este reprezentanta de persoane in varsta.

Metropola canadiana de pe coasta Pacificului a inregistrat in ultimele cateva zile temperaturi de peste 30 de grade Celsius, cu mult peste temperatura obisnuita de 21 de grade din acest sezon.

Un record de caldura a fost doborat luni in Lytton, o localitate situata la nord-est de Vancouver, unde mercurul termometrelor a urcat luni la 47.9 grade Celsius.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
Poza DOMIHARD
DOMIHARD
rank 5