Mitt Romney, sprijinit de George W. Bush pentru investitura republicana

Joi, 05 August 2021, ora 17:171159 citiri
Mitt Romney, sprijinit de George W. Bush pentru investitura republicana

Mitt Romney, unul dintre candidatii la investitura republicana pentru alegerile prezidentiale din SUA, a primit sprijinul neoficial al fostului presedinte, George W. Bush, care a declarat despre acesta ca este "cea mai buna alegere pentru votul din 2012".

In cadrul unui interviu acordat The Houston Chronicle, preluat de Yahoo!, Bush Jr. si-a exprimat convingerea ca Mitt Romney ar fi cea mai buna alegere pentru republicani.

"Cred ca Romney este cea mai buna alegere pentru americani. Imi place pentru ca are experienta, principii solide si stabilitate", a spus fostul presedinte american.

In viziunea lui Bush, fostul guvernator este "matur si responsabil". Despre un alt candidat la investitura, care a fost presedinte al Camerei Reprezentantilor, Newt Gingrich, Bush Jr. recunoaste ca nu este "cel mai mare fan al sau".

Sprijinul lui Bush pentru Romney nu este surprinzator. Anul trecut, in cadrul unui interviu acordat CNN, fostul presedinte a spus ca "Mitt Romney ar fi un presedinte bun pentru americani". Romney a mai colaborat cu familia Bush, de-a lungul anilor.

La precedenta campanie electorala, majoritatea membrilor familiei Bush l-au sustinut pe John McCain, dar numai dupa ce Romney s-a retras din cursa electorala.