Miting de solidaritate la Paris, dupa atacul de la Charlie Hebdo - Mari lideri ai lumii participa la manifestatii

Sambata, 10 Ianuarie 2015, ora 10:20
3124 citiri
Miting de solidaritate la Paris, dupa atacul de la Charlie Hebdo - Mari lideri ai lumii participa la manifestatii
Foto: Twitter

Presedintele Consiliului European, Donald Tusk, premierul Marii Britanii, David Cameron, si cel spaniol, Mariano Rajoy, vor participa duminica la mitingul de solidaritate programat la Paris dupa atacul terorist comis la redactia revistei Charlie Hebdo.

"Presedintele Donald Tusk a discutat la telefon cu seful statului francez, Francois Hollande, si va participa la marsul organizat duminica la Paris", a declarat Preben Aamann, purtatorul de cuvant al Consiliului European.

Trei zile de teroare in Franta: 20 de morti, un terorist a reusit sa fuga - O lume intreaga e socata (Foto & video)

"Voi fi la Paris duminica pentru a sustine poporul francez. Spania este alaturi de Franta in lupta contra terorismului si pentru libertate", a declarat Mariano Rajoy, premierul Spaniei.

Si premierul britanic, David Cameron, a anuntat ca va participa la marsul de solidaritate, organizat dupa atacul care a vizat revista Charlie Hebdo.

Atentat la Paris: Hollande, mesaj de unitate: Franta e in soc, dar am incredere in voi

"Am acceptat invitatia presedintelui Hollande de a participa la marsul pentru unitate organizat duminica la Paris pentru a celebra valorile promovate de Charlie Hebdo", a declarat Cameron.

La mars va participa si premierul Italiei, Matteo Renzi.

La randul sau, presedintele ucrainean Petro Porosenko a anuntat vineri seara ca va participa la marsul de la Paris.

Atentat la Paris: Spionii SUA recunosc amprentele al Qaida

"Duminica voi fi la Paris pentru a participa la marsul pentru unitate cu poporul francez si presedintele (Francois) Hollande", a scris Porosenko pe contul sau de Twitter. "Vom spune nu terorismului si da libertatii si democratiei", a adaugat el.

Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, si cancelarul german, Angela Merkel, vor fi la randul lor prezenti la marsul de la Paris.

Atacul terorist comis pe 7 ianuarie la sediul revistei satirice Charlie Hebdo s-a soldat cu 12 morti si 11 raniti, fiind revendicat de reteaua terorista sunnita Stat Islamic in Irak si Siria. Printre victime se numara directorul publicatiei, Stephane Charbonnier (Charb), si alti trei cunoscuti caricaturisti - Jean Cabut (Cabu), Bernard Verlhac (Tignous) si Georges Wolinski (Wolinski). Publicatia Charlie Hebdo primise o serie de amenintari dupa ce publicase caricaturi cu Profetul Mahomed.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#atentate teroriste Paris, #atac terorist Franta, #atentat Charlie Hebdo, #miting solidaritate Paris , #atentat Paris