Misionari americani, răpiți după vizita la un orfelinat din Haiti. Răpitorii, mebrii unei bande foarte periculoase

Duminica, 17 Octombrie 2021, ora 09:251538 citiri
Misionari americani, răpiți după vizita la un orfelinat din Haiti. Răpitorii, mebrii unei bande foarte periculoase
Între 15 şi 17 cetăţeni americani - misionari şi familiile lor - se află în mâinile unei bande înarmate FOTO Pixabay

Aproximativ 17 misionari americani au fost răpiţi, sâmbătă, de o bandă din Haiti, la est de Port-au-Prince, între care 14 adulţi şi trei minori, a declarat o sursă a securităţii din Haiti pentru CNN.

Între 15 şi 17 cetăţeni americani - misionari şi familiile lor - se află în mâinile unei bande înarmate care a comis, de mai multe luni, multiple răpiri şi furturi în zona situată între capitala haitiană şi frontiera cu Republica Dominicană, a precizat această sursă, sâmbătă seară.

"Bunăstarea şi siguranţa cetăţenilor americani în străinătate este una dintre cele mai importante priorităţi ale departamentului de Stat. Suntem la curent cu aceste informaţii şi nu avem nimic de adăugat pentru moment", a comentat pentru AFP un purtător de cuvânt al administraţiei americane.

Sâmbătă dimineaţă, banda numită "400 mawozo" a deviat mai multe vehicule de pe drumurile principale pe care le controlează, răpind cetăţeni americani, precum şi un număr de cetăţeni haitieni.

Misionarii şi familiile lor reveneau din vizita la un orfelinat situat la aproximativ 30 de kilometri est de capitala haitiană, a mai spus sursa.

Pentru unii dintre aceşti membri ai organizaţiei religioase din Ohio, aceasta este prima lor călătorie în Haiti.

Cel puţin 628 de persoane au fost răpite din ianuarie, între care 29 de străini, potrivit unui ONG din Port-au-Prince.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News