Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ministrul Sanatatii din Iordania a fost demis dupa ce sapte bolnavi de Covid-19 au murit din cauza unei pene de oxigen in spital

Duminica, 14 Martie 2021, ora 07:01
2358 citiri
Ministrul Sanatatii din Iordania a fost demis dupa ce sapte bolnavi de Covid-19 au murit din cauza unei pene de oxigen in spital
Proteste in Iordania/Foto: I24news.com

Ministrul iordanian al Sanatatii a fost demis dupa ce sapte bolnavi de Covid-19 au murit din cauza unei pene de oxigen la un spital nou, care trateaza pacienti infectati cu noul coronavirus, iar politia a fost mobilizata pentru a tine sub control sute de rude nemultumite, transmite Reuters.

Pana de oxigen a avut loc sambata la saloanele de terapie intensiva, maternitate si de coronavirus, la un nou spital de stat aflat la vest de capitala Amman.

Premierul Bisher al Khaswaneh a anuntat ca l-a concediat pe ministrul Sanatatii Nathir Obeidat. Prezentand scuze publice, premierul a spus ca guvernul poarta intreaga responsabilitate pentru incident.

"Aceasta este o greseala grava care nu poate fi justificata sau acceptata. Mi-e rusine de asta si nu o voi justifica", a spus Khaswaneh, adaugand ca asteapta rezultatele unei anchete judiciare.

Obeidat a precizat ca poarta "responsabilitatea morala" pentru decesele pacientilor, care erau tratati pentru Covid-19 cand sectiile au ramas fara oxigen timp de aproape o ora.

Regele Abdullah a vizitat spitalul intr-o miscare despre care oficialii au sustinut ca a avut loc pentru a dezamorsa tensiunile.

Furia impotriva autoritatilor a dus in trecut la tulburari civile in Iordania.

"Cum se poate intampla asa ceva intr-un spital ca acesta?" a spus el la intrarea in spitalul de milioane de dolari, care a si-a inceput activitatea in august anul trecut.

Unii politicieni au afirmat ca incidentul indica o administrare defectuoasa majora in spitalele guvernamentale.

Iordania se confrunta cu o crestere a infectiilor cu Covid-19, atribuite in principal transmiterii rapide a variantei de coronavirus identificate pentru prima data in Marea Britanie, si a anuntat saptamana trecuta masuri mai stricte pentru a reduce raspandirea bolii.

Iordania a raportat joi 8.300 de cazuri noi de COVID-19 si cel mai mare numar zilnic de morti de cand a aparut prima data pandemia in regat, acum un an.

Tara, cu o populatie de aproximativ 10 milioane de locuitori, a inregistrat in total 385.533 de cazuri de Covid-19 si 5.224 de decese.

Anticoncepționale compensate pe rețetă. Rafila: ”Este similar cu proiectul care a stat la baza vaccinurilor”
Anticoncepționale compensate pe rețetă. Rafila: ”Este similar cu proiectul care a stat la baza vaccinurilor”
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat joi, 25 aprilie, că are în vedere un proiect care presupune compensarea tratamentului contraceptiv, dacă o femeie tânără doreşte acest...
Caz neobișnuit, într-o țară europeană. Un pacient a fost infectat cu coronavirus 613 zile, până la moartea sa
Caz neobișnuit, într-o țară europeană. Un pacient a fost infectat cu coronavirus 613 zile, până la moartea sa
Un caz neobișnuit a fost prezentat recent lumii științifice de cercetătorii din Ţările de Jos. Aceștia au raportat cazul unei infectări extrem de prelungite cu COVID-19 la un bărbat care a...
#Iordania, #ministrul sanatatii, #Covid 19, #pandemie, #stiri internationale , #stiri internationale
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Ce boală-i asta, să shkymby ministru', că-ntârzie unu' cu butelia pe