Ministrul rus de Externe nu-si ia telefonul cand are intalniri "sensibile", de teama sa nu asculte CIA

Duminica, 01 August 2021, ora 11:332650 citiri
Ministrul rus de Externe nu-si ia telefonul cand are intalniri "sensibile", de teama sa nu asculte CIA
Foto: Twitter/MFA Russia

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a dezvaluit joi ca atunci cand ia parte la negocieri pe dosare "sensibile" nu are asupra lui telefonul mobil, pentru a evita sa fie interceptat de CIA.

Un obisnuit al negocierilor pe chestiuni internationale dintre cele mai complicate, precum razboiul din Siria, conflictul din Ucraina sau dosarul nuclear iranian, seful diplomatiei ruse a raspuns astfel la o intrebare adresata in contextul recentelor dezvaluiri WikiLeaks privind un program de piratare al CIA ce permite, de exemplu, ca un televizor sau un smartphone sa functioneze ca un dispozitiv de ascultare, transmite AFP.

"Eu, unul, nu-mi iau cu mine telefonul atunci cand particip la negocieri privind teme sensibile. Pana acum, se pare ca acest obicei m-a ferit de situatii neplacute", a spus Lavrov in cadrul unei conferinte de presa comune cu omologul sau german, Sigmar Gabriel.

"Hackerii CIA pot accesa telefoane, televizoare, dar, din ce am auzit, chiar si frigidere, pentru a provoca probleme in cadrul retelelor electrice", a adaugat, ironic, Lavrov.

WikiLeaks a publicat recent aproape 9.000 de documente prezentate ca provenind de la CIA din care reiese ca agentia americana de informatii a elaborat peste o mie de programe care se pot infiltra in aparatura electronica.

ado.slave('adoceanromfhsoiroka', {myMaster: 'Z4cGu5r4kivksfrxyutiFOqoXs.70vrhY9VbICTy5sj.R7' });