Ministrul Justitiei din Olanda, amendat pentru ca a incalcat distantarea sociala la nunta sa

Sambata, 19 Septembrie 2020, ora 09:55
1923 citiri
Ministrul Justitiei din Olanda, amendat pentru ca a incalcat distantarea sociala la nunta sa
Foto: Hepta.ro

Parchetul general din Olanda l-a amendat pe ministrul justitiei Ferdinand Grapperhaus care, cu ocazia casatoriei sale in luna august, a incalcat regulile de distantare sociala impuse din cauza noului coronavirus, relateaza AFP.

"Ministerul Public a impus o amenda de 390 de euro ministrului Grapperhaus pentru ca a incalcat regulile contra raspandirii coronavirusului cu ocazia nuntii sale, la 22 august", a informat parchetul intr-un comunicat.

Ferdinand Grapperhaus a facut obiectul a numeroase critici dupa publicarea in presa a unor fotografii de la nunta sa, unde apare alaturi de zeci de invitati, fara a respecta distantarea sociala.

Mai multi deputati si politicieni din cadrul coalitiei de guvernare au fost de parere ca ministrul justitiei si-a pierdut orice credibilitate prin incalcarea masurilor antiepidemice, a caror necesitate a repetat-o neincetat.

Criticile numeroase l-au determinat pe Grapperhaus sa-si exprime, vizibil emotionat, regretele, in timpul unei dezbateri in Parlament. Amenda data pentru "incalcarea vizibila" a regulilor de distantare sociala trebuie sa serveasca "credibilitatii" aplicarii masurilor, pentru care Grapperhaus este "figura emblematica", a explicat parchetul.

De la debutul epidemiei in aceasta tara, guvernul a insistat asupra regulii de distantare sociala si cere cetatenilor sa respecte o distanta de 1,5 metri.

In Olanda, unde numarul contaminarilor este in crestere, au fost raportate oficial 84.778 de cazuri de coronavirus, dintre care 6.258 de decese.

Amazon, amendată cu 7,8 milioane de dolari. Ce acuzații i se aduc companiei americane
Amazon, amendată cu 7,8 milioane de dolari. Ce acuzații i se aduc companiei americane
UOKiK a amendat compania americană Amazon cu 31 de milioane de zloţi (7,8 milioane de dolari) pentru că a indus în eroare clienţii în privinţa disponibilităţii produselor şi a datelor de...
Ianis Hagi și-a fixat nunta în timpul Campionatului European de fotbal
Ianis Hagi și-a fixat nunta în timpul Campionatului European de fotbal
Ianis Hagi și iubita lui s-au căsătorit civil de Crăciun, la nunta lor participând peste 400 de invitați. La cununia religioasă din vara acestui an, Ianis Hagi vrea o petrecere la fel de...
#ministru, #Olanda, #amenda, #nunta, #parchet , #Olanda