VIDEO Ministrul de Externe, despre romanii aflati pe aeroportul din Cancun. "Este inadminisbil ceea ce se intampla. Facem apel catre cetatenii romani sa evite calatoriile in Mexic"

Miercuri, 03 Februarie 2021, ora 14:01
4792 citiri
VIDEO Ministrul de Externe, despre romanii aflati pe aeroportul din Cancun. "Este inadminisbil ceea ce se intampla. Facem apel catre cetatenii romani sa evite calatoriile in Mexic"
Ministrul de Externe Bogdan Aurescu spune ca peste 100 de romani sunt pe Aeroportul din Cancun

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu a declarat, miercuri dimineata, intr-o conferinta de presa, ca in acest moment sunt 114 cetateni romani pe Aeroportul din Cancun si ca un total de 102 cetateni au fost intorsi in tara. Ministrul a mai precizat ca este inadmisibil ceea ce se intampla, iar MAE va emite, miercuri, o atentionare de calatorie pentru Mexic.

Seful diplomatiei a precizat ca exista o preocupare in acest sens la nivelul MAE de situatia romanilor care si-au programat vacanta in Mexic si care sunt afectati de deciziile recente ale autoritatilor din aceasta tara.

"Este inadmisibil ceea ce se intampla. Este o atitudine neprietenoasa din partea autoritatilor mexicane fata de cetatenii romani", a precizat ministrul de Externe.

Scandaloasa "circulara pentru romani" din punctele vamale ale Mexicului. "Este foarte ciudat ca nimeni nu vorbeste"

"Este o situatie care risca sa duca, in ceea ce priveste Mexicul, la pierderea de turisti, de bani si de credibilitate pentru destinatii de calatorie, din astfel de actiuni", a mai precizat Bogdan Aurescu.

Ministrul a mai spus ca a semnalat acest lucu ambasadorului mexican la Bucuresti inca din cursul zilei de marti, 2 februarie, "solicitand in regim de urgenta clarificarea motivelor acestor decizii si starea acestor masuri arbitrare, in cele mai multe cazuri, iar ambasada Romaniei in Mexic a facut demersuri pe langa Ministerul de Externe Mexican".

Ministrul a mai precizat ca romanii au primit hrana.

"Au fost asigurate hrana si apa pentru cetatenii romani aflati pe aeroport. Am instructat pe insarcinatul cu afaceri externe al Romaniei la Mexic sa se deplaseze la Cancun in cursul zilei pentru a oferi asistenta celor aflati in aeroport in asteptarea returnarii inspre Europa. De asemena, un consul de la Consulatul general de la Miami se va deplasa in Mexic pentru a intari echipa de acolo", a precizat ministrul.

Oficialul a mai arata ca a ridicat autoritatilor mexicane si problema conditiilor in care romanii sunt nevoiti sa astepte.

Romanii au sesizat un comportament abuziv din partea politistilor de frontiera.

"Am facut un apel catre Lufthansa pentru a trimite un avion mai mare in vederea aducerii romanilor in Europa", a mai spus ministrul.

Oficialul a precizat ca "romanii nu trebuie sa fie discriminati in nicio situatie, trebuie tratati cu respecti si sa nu fie pusi in situatii dificile".

"Pana la clarificarea acestei situatii, apelul MAE, pe care il vor reitera si printr-o atentionare de calatorie pe care o vom emite azi, facem apel catre cetatenii romani sa evite calatoriile in Mexic", a mai spus Bogdan Aurescu.

Pe de alta parte, conform oficialului roman, zonele in care mergeau romanii sunt catalogate drept zone rosii si galbene.

Ce-a făcut Anca Todoni la turneul WTA din Mexic după ce a obținut victoria carierei
Ce-a făcut Anca Todoni la turneul WTA din Mexic după ce a obținut victoria carierei
Jucătoarea română de tenis Anca Todoni, locul 226 mondial şi venită din calificări, a fost eliminată, vineri, în optimile turneului de categorie WTA 125 de la San Luis (Mexic). Todoni a...
Tenismena care i-a ”pupat” pe români e de neoprit la WTA Miami: ”Femeia e un simbol”
Tenismena care i-a ”pupat” pe români e de neoprit la WTA Miami: ”Femeia e un simbol”
Americanca Danielle Collins, locul 53 WTA, s-a calificat miercuri în semifinalele turneului WTA 1000 de la Miami. În sferturi, Collins a învins-o fără drept de apel pe Caroline Garcia din...
#MAE, #romani, #aeroport, #cancun, #Mexic, #Bogdan Aurescu , #stiri externe
Comentarii