Miliardarul Prohorov ar putea fi viitorul Putin?

Luni, 05 Martie 2012, ora 20:332682 citiri
Miliardarul Prohorov ar putea fi viitorul Putin?

Succesul neasteptat de mare inregistrat de miliardarul Mihail Prohorov, nou venit pe scena politica rusa, in alegerile prezidentiale de duminica, semnaleaza ca acesta ar putea avea o cariera lunga si de succes, spun analistii rusi.

Unul dintre sustinatorii lui Prohorov, jurnalistul Aleksandr Liubimov, crede ca rezultatul bun, adica un onorabil loc trei, cu peste sapte la suta din voturi, conform rezultatelor preliminare, arata ca Prohorov si-a construit notorietatea pe scena politica si ar putea, in timp, sa devina lider national, la fel cum este acum Vladimir Putin, scrie Russia Today.

Prohorov insusi are planuri pe termen lung in politica rusa si intentioneaza sa lanseze un partid in curand. In plus, chiar si Putin l-a sunat sa-l felicite, apreciind ca mai este loc pe scena politica de formatiuni de dreapta.

Si alti analisti sunt de parere ca rezultatul lui Prohorov este neasteptat de bun, insa nu s-au grabit sa il compare pe miliardar cu Putin. "Ne amintim rezultatul lui Jirinovski din alegerile prezidentiale din 1993, cand a iesit pe locul trei dupa Eltin si Rutkoi. A fost inceputul intrarii lui Jirinovski in elita politica rusa. Toata lumea stia ca poate trata cu el, intrucat era o figura politica, nu un clovn care socheaza publicul", a spus expertul Pavel Sviatenkov.

Acesta a adaugat ca este posibil ca Prohorov sa isi creeze propria factiune parlamentara dupa viitoarele alegeri pentru Duma de Stat.

Expertul politic Vladimir Slatinov a fost de acord ca Prohorov a obtinut un rezultat senzational si l-a numit "noua stea politica de nivel national". Acesta a apreciat rezultatele obtinute intr-o perioada scurta de timp.

La randul sau, directorul Institutului de Strategie Nationala, Stanislav Belkovski, a apreciat ca Prohorov ar putea avea sanse de a intra in noul guvern, in urma bunelor rezultate - desi miliardarul a exclus aceasta posibilitate. Belkovski a explicat succesul lui Prohorov prin faptul ca multi votanti s-au saturat sa vada aceleasi personalitati invechite, precum Jirinovski si Ziuganov, si au votat pentru cineva nou, desi nu considera ca are calitati deosebite de politician.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News