Mike Pompeo: SUA vor lucra cu UE, pentru reluarea calatoriilor

Miercuri, 24 Iunie 2020, ora 20:01
2826 citiri
Mike Pompeo: SUA vor lucra cu UE, pentru reluarea calatoriilor
Foto: Facebook/U.S. Department of State

In contextul aparitiei unor informatii ca Bruxelles-ul ar putea interzice sosirile din SUA, din cauza cresterii numarului de imbolnaviri, secretarul de stat Mike Pompeo si-a exprimat miercuri increderea ca Washingtonul va ajunge la un acord pentru restabilirea legaturilor de calatorie cu Europa, reduse puternic din cauza pandemiei de coronavirus, relateaza DPA.

Pompeo a declarat presei ca este "important" pentru ambele parti sa obtina reluarea calatoriilor si ca e "foarte increzator" ca se va putea ajunge la un acord in cateva saptamani.

"Sunt increzator ca vom gasi un set de conditii care vor crea suficiente garantii de sanatate si siguranta", a declarat Pompeo.

"Lucram la gasirea celui mai bun mod de a face asta, cel mai bun moment pentru a o face, tacticile potrivite", a adaugat el.

Pompeo a subliniat ca obiectivul este de a obtine reluarea calatoriilor la nivel global.

CNN si The New York Times au relatat in aceasta saptamana ca Uniunea Europeana analizeaza o propunere de a bloca sosirile din SUA si din alte tari cu numeroase cazuri de coronavirus.

Bilantul din SUA este in crestere, in contextul in care state precum Texas, Florida si California au atins niveluri maxime ale numarului de infectari, de la inceputul epidemiei, chiar daca New York, precedentul focar, a reusit sa reduca semnificativ rata de noi infectii

Divergențe între statele UE pe problema refacerii naturii. Ce țări se opun inițiativei
Divergențe între statele UE pe problema refacerii naturii. Ce țări se opun inițiativei
Principala iniţiativă a Uniunii Europene referitoare la refacerea naturii este pusă sub semnul întrebării, în condiţiile în care un vot pentru adoptarea legii a fost anulat luni, după ce...
Împușcături la Bruxelles. Un om a murit, altul este în stare critică
Împușcături la Bruxelles. Un om a murit, altul este în stare critică
O persoană a fost ucisă şi alta grav rănită în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică la Bruxelles în două incidente separate cu arme de foc, pe fondul creşterii criminalităţii...
#usa, #mike pompeo, #Uniunea Europeana, #Bruxelles, #pandemie, #coronavirus , #Washington