Michelle Obama il critica dur pe Donald Trump: un presedinte ''rasist'' care raspandeste ''frica si confuzia''

Marti, 06 Octombrie 2020, ora 23:45
5258 citiri
Michelle Obama il critica dur pe Donald Trump: un presedinte ''rasist'' care raspandeste ''frica si confuzia''
Michelle Obama, fosta Prima Doamna de la Casa Alba FOTO Hepta

Donald Trump este "rasist" si raspandeste "frica si confuzia" in randul poporului american, a acuzat marti, 6 octombrie, fosta Prima Doamna Michelle Obama intr-un rechizitoriu sever, cu mai putin de o luna inainte de alegerile prezidentiale din Statele Unite, noteaza AFP.

"Ceea ce face presedintele este in mod clar gresit, este rau din punct de vedere moral si, da, este rasist", a declarat Michelle Obama, referindu-se la valul de manifestatii impotriva brutalitatilor politiei asimilate de Donald Trump "terorismului intern".

Manifestatiile antirasiste declansate de moartea lui George Floyd au degenerat uneori in revolte, iar unele s-au transformat in tragedii dupa interventia militiilor de extrema-dreapta.

"Numai o mica parte din aceste manifestatii au cunoscut violente", a afirmat fosta Prima Doamna intr-un mesaj video, indemnand la mobilizare pentru candidatul democrat, Joe Biden, un lider care are "sufletul, experienta si temperamentul necesar pentru a ne conduce spre zile mai bune".

In fata "minciunilor" lui Trump si "conspiratiilor nebunesti repetate iarasi si iarasi", "chiar si oamenilor rezonabili le poate fi teama", a insistat ea.

"Iar singurul lucru pentru care acest presedinte este bun intr-adevar este de a utiliza frica si confuzia si a raspandi minciuni ca sa castige", a subliniat Michelle Obama.

"Daca stanga castiga puterea, vor darama suburbiile rezidentiale", a afirmat Donald Trump la sfarsitul lui august la Conventia republicana. Democratii ii apara pe "anarhisti, agitatori, participanti la revolte, pe cei care comit jafuri si dau foc drapelului", a adaugat el.

"Imaginati-va ce inseamna ca banuiala sa planeze asupra voastra chiar de la nastere, pur si simplu din cauza culorii pielii voastre", a spus sotia primului presedinte de culoare din istoria Statelor Unite adresandu-se alegatorilor indecisi.

"Rasismul, frica, diviziunea. Sunt arme puternice si pot distruge o natiune daca nu le atacam frontal", si-a exprimat ingrijorarea Michelle Obama.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Proces istoric în SUA. Va fi suficient un munte de dovezi pentru a-l condamna pe Trump?
Proces istoric în SUA. Va fi suficient un munte de dovezi pentru a-l condamna pe Trump?
Luni, 22 aprilie, vor avea loc declarații de deschidere în procesul Statul New York vs. Donald J. Trump. Dosarul acuzării pare puternic, dar o condamnare este departe de a fi asigurată, scrie...
De cine se teme Germania? Motivul pentru care refuză să trimită Ucrainei rachete Taurus
De cine se teme Germania? Motivul pentru care refuză să trimită Ucrainei rachete Taurus
Fostul comandant al forțelor americane din Europa, Ben Hodges, a sugerat că Germania s-ar putea abține de la a sprijini pe deplin Ucraina prin furnizarea tuturor armelor necesare, inclusiv...
#Michelle Obama, #Donald Trump , #Washington