Maia Sandu dupa ce partidul sau a castigat alegerile parlamentare: "Sper ca astazi sa fie sfarsitul domniei hotilor asupra Moldovei"

Duminica, 11 Iulie 2021, ora 23:47
6681 citiri
Maia Sandu dupa ce partidul sau a castigat alegerile parlamentare: "Sper ca astazi sa fie sfarsitul domniei hotilor asupra Moldovei"
Presedintele Rep. Moldova Maia Sandu FOTO Facebook Maia Sandu

Presedintele Republicii Moldova Maia Sandu a transmis un mesaj de multumire celor care au iesit la vot duminica, 11 iulie, pentru a alege un nou parlament. Partidul Actiune si Solidaritate, al Maiei Sandu, a obtinut o victorie zdrobitoare, analistii asteptandu-se ca dupa numararea voturilor din diaspora sa ajunga la peste 50%.

"Va multumesc celor care ati mers astazi la vot si ati pus umarul la intarirea democratiei in Moldova. Democratia noastra este inca tanara, cu multe probleme, dar exemplul celor care, in tara sau in diaspora, au trecut peste toate obstacolele pentru a merge la vot este un motiv de a avea incredere ca vom reusi sa construim o tara libera si un stat care se ingrijeste de cetatenii sai", a scris Maia Sandu pe Facebook.

Ea le-a promis moldovenilor ca se va implica asa incat pe viitor alegerile sa aiba loc in conditii optime, iar coruptia electorala sa dispara.

"La aceste alegeri s-a confirmat inca o data ca unele institutii ale statului sunt departe de a raspunde asteptarilor cetatenilor. Unele institutii care s-au ocupat de organizarea alegerilor sunt intoarse cu cheia politica, ignora legile si pun in pericol organizarea unor alegeri libere si corecte. Daca vrem sa devenim o democratie puternica, astfel de lucruri nu trebuie sa se mai repete. Avem nevoie de institutii puternice, care sa respecte si sa asigure alegerea libera a oamenilor.

Ca presedinte, va promit ca, in urmatorii ani, voi face tot ce-mi sta in puteri pentru ca oamenii sa poata sa voteze mai usor, fara presiuni si fara coruptie electorala. Aceasta este o prioritate pentru viitorul Parlament si sper sa pot lucra alaturi de o majoritate formata din oameni onesti pentru a face din ziua votului o sarbatoare a democratiei pentru fiecare cetatean", a mai scris Maia Sandu.

Presedintele Moldovei s-a aratat optimista in privinta viitorului pe care il are Republica. "Sper ca astazi sa fie finalul unei ere grele pentru Moldova, sper ca astazi sa fie sfarsitul domniei hotilor asupra Moldovei. Provocarile sunt mari, iar oamenii au nevoie de rezultate. Oamenii trebuie sa simta cat mai curand beneficiile unui Parlament curat si ale unei guvernari care chiar se preocupa de problemele populatiei.

Energia de astazi de la vot trebuie folosita pentru a schimba Moldova si pentru a o transforma intr-o tara din care nu doar ca nu se mai pleaca, dar in care se si revine. Ca presedinte, vreau sa lucrez alaturi de un guvern integru si competent pentru a uni societatea si a pune interesul cetatenilor in centrul eforturilor de guvernare. Pentru ca merita!

Dupa ce se vor numara voturile si se vor valida alegerile, vom putea discuta despre pasii constitutionali pentru formarea Guvernului. Felicitari, Moldova!", a incheiat Sandu.

Ce șanse are Maia Sandu să câștige un nou mandat. Prorusul Igor Dodon îl dezamăgește pe Putin SONDAJ
Ce șanse are Maia Sandu să câștige un nou mandat. Prorusul Igor Dodon îl dezamăgește pe Putin SONDAJ
Principalul contracandidat al Maiei Sandu la prezidențiale, prorusul Igor Dodon, a scăzut în preferinţele alegătorilor, conform rezultatelor unui sondaj prezentat joi, 28 martie, de compania...
Chișinăul avertizează Transnistria să respecte Constituția. ”Tiraspolul să manifeste prudenţă în declaraţii”
Chișinăul avertizează Transnistria să respecte Constituția. ”Tiraspolul să manifeste prudenţă în declaraţii”
Biroul pentru politici de reintegrare din cadrul Guvernului Republicii Moldova, condus de vicepremierul Oleg Serebrian, a emis miercuri un comunicat în care îndeamnă Tiraspolul să manifeste...
#maia sandu, #Republica Moldova, #alegeri Republica Moldova , #alegeri Republica Moldova