Mesaj de alerta transmis din greseala cu privire la un incident la o centrala nucleara din Canada

Duminica, 12 Ianuarie 2020, ora 21:393701 citiri
Mesaj de alerta transmis din greseala cu privire la un incident la o centrala nucleara din Canada
Foto: Arhiva Pixabay

Autoritatile din Ontario si-au cerut scuze, duminica, dupa ce populatiei i s-a transmis din greseala un mesaj de alerta cu privire la un incident la o centrala nucleara din apropiere de Toronto, relateaza Reuters.

Primarii localitatilor din regiune au cerut o ancheta, precizand ca mesajul cu privire la centrala nucleara Pickering a provocat panica inutil.

Potrivit presei internationale, la ora locala 07.30 (12.30 GMT), utilizatorii de telefoane mobile din Ontario au primit o alerta cu presupusul incident.

"S-a raportat un incident la Centrala Nucleara Pickering. NU s-a inregistrat o radioactivitate anormala si personalul de urgenta actioneaza pentru a rezolva situatia. Populatia din zona centralei Pickering NU are nevoie sa ia masuri de protectie in acest moment".

Dupa mai putin de o ora, Ontario Power Generation a anuntat ca mesajul a fost o greseala si ca "NU exista o problema nucleara activa".

"Alerta s-a transmis din greseala publicului, in timpul unui exercitiu de instructie de rutina", se arata intr-un comunicat al autoritatilor, in care se precizeaza ca s-a deschis o ancheta cu privire la acest caz.

Centrala nucleara Pickering se afla pe malul lacului Ontario, la aproximativ 50 kilometri de Toronto. Centrala a fost inaugurata in 1971 si se numara printre cele mai mari din lume.