Merkel – Putin, ultima reuniune la Moscova: Lucruri neștiute și cum de vorbește fiecare fluent limba celuilalt FOTO VIDEO

Vineri, 20 August 2021, ora 12:32
5749 citiri
Merkel – Putin, ultima reuniune la Moscova: Lucruri neștiute și cum de vorbește fiecare fluent limba celuilalt FOTO VIDEO
Întâlnirea de la Moscova dintre Merkel și Putin FOTO: France 24

Cancelarul Germaniei Angela Merkel efectuează a 20-a vizită oficială în Rusia, dar și ultima, pentru a discuta cu Vladimir Putin, președintele Rusiei, despre probleme stringente, care privesc ambele țări. Dintre acestea menționăm conducta de gaze Nord Stream 2, Ucraina, Crimeea și Belarus.

Merkel și Putin vor aborda vineri, 20 august 2021, relațiile bilaterale, pandemia COVID-19, dar și subiecte de politică internațională, cum ar fi situația critică din Afganistan și ultimele evoluții din Siria, potrivit Radio Free Europe.

Cei doi lideri vor discuta despre conducta de gaze naturale Nord Stream 2, care leagă Rusia de Germania prin Marea Baltică. În iulie, Germania și Statele Unite au semnat un acord privind Nord Stream 2, în care cele două țări se angajează să sprijine Ucraina și să se confrunte cu Rusia, în cazul în care aceasta folosește energia, ca un mijloc de presiune asupra Kievului.

Merkel, în vârstă de 67 de ani, care a crescut în Germania de Est comunistă, vorbește fluent limba rusă. Ea a subliniat întotdeauna că relațiile cu Rusia nu se pot îmbunătăți decât prin dialog, scrie Houston Chronicle.

Vizita ei la Moscova va fi ultima în calitate de cancelar, deoarece ea nu va mai candida la alegerile din septembrie 2021 din Germania.

Biden și Merkel îl înfruntă pe imperialistul Putin: Miza crucială este Ucraina

De cealaltă parte, Vladimir Putin, în vârstă de 68 de ani, care a fost la putere în Rusia de mai bine de 20 de ani, este cel mai longeviv lider al acestei țări de la dictatorul sovietic Iosif Stalin.

În timpul erei comuniste, Putin a lucrat pentru KBG, Serviciul de Informații al Uniunii Sovietice în Germania de Est, la Dresda. El vorbește fluent germana, o dovadă în acest sens rămâne discursul său din Bundestag-ul de la Berlin din 2001, ce apare în videoclipul de mai jos.

Din culisele întâlnirilor Merkel – Putin, trebuie să spunem că acestea au fost ”pigmentate” de flori, câini, aprecieri și reproșuri reciproce.

Putin este singurul lider din Grupul G20, care se află la putere din momentul în care Merkel a preluat funcția de Cancelar al Germaniei. Fără îndoială, că liderul de la Kremlin îi va oferi ”o primire călduroasă”, așa cum a prezis Fiodor Lukyanov, editor șef pentru Rusia al revistei Global Affairs, conform France 24.

Președintele rus s-a dovedit imprevizibil atunci când a găzduit-o pe Merkel. Astfel, el i-a dăruit un câine de jucărie alb-negru în 2006, la prima vizită a Cancelarului la Moscova.

În schimb, în timpul celei de-a doua vizite a lui Merkel în Rusia, care s-a desfășurat la Soci, reședinmța de vară a lui Putin, în toiul discuțiilor a apărut pe nepusă masă, un câine labrador negru, care a pătruns în camera de discuții la nivel înalt.

”Nu cred că acest câine te va speria”, i-a spus Putin lui Merkel. ”Cred că, deși președintele rus știa foarte bine că nu eram chiar dornică să-i cunsoc câinele, el totuși l-a dus”.

Cu altă ocazie, în 2012, Putin și-a exprimat respectul față de ea. ”Am încredere în ea, este o persoană foarte deschisă. Face cu adevărat un efort onest pentru rezolvarea crizelor”.

Complotul lui Putin împotriva Statelor Unite: Amestecul perfid al Kremlinului în afacerile americanilor

În mai, Merkel și-a exprimat în mod deschis frustrarea față de comportamentul Rusiei, în urma atacurilor hackerilor ruși. ”Pot să spun sincer că mă doare acest lucru. În fiecare zi, încerc să construiesc o relație mai bună cu Rusia și pe de altă parte, există dovezi atât de clare că forțele rusești face acest lucru.

Prietenia noastră nu va fi mai bună dacă am băgat totul sub covor și nu mai vorbim despre asta”.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Merkel Putin discutie, #Putin Merkel Negocieri, #Rusia Germania, #Nord Stream 2 , #Rusia