Un medic din Statele Unite refuză să mai trateze pacienții nevaccinați împotriva COVID. „Nu mai suport să-i văd murind astfel”

Miercuri, 18 August 2021, ora 23:11
3359 citiri
Un medic din Statele Unite refuză să mai trateze pacienții nevaccinați împotriva COVID. „Nu mai suport să-i văd murind astfel”
Alabama este statul american cu cea mai scăzută rată de vaccinare FOTO Hepta

În Alabama, unde cea mai scăzută rată de vaccinare din SUA a contribuit la împingerea statului aproape de un număr record de spitalizări, un medic a trimis un mesaj clar pacienților săi: Nu intrați pentru tratament medical dacă nu sunteți vaccinat.

Jason Valentine, medic la Clinica de Diagnostic și Medical Infirmary Health din Mobile, din statul Alabama, a postat săptămâna aceasta o fotografie pe Facebook în care arăta un semn pe o ușă care îi informa pe pacienți despre noua sa politică.

„Dr. Valentine nu va mai vedea pacienți care nu sunt vaccinați împotriva Covid-19 ", scrie pe anunțul postat pe ușa cabinetului său.

Valentine a scris în postarea sa că nu există „teorii ale conspirației, nici scuze” care să împiedice vaccinarea pe cineva. Medicul a rămas hotărât în fața celor care i-au pus la îndoială decizia.

„Dacă m-au întrebat de ce, le-am spus că covidul este un mod mizerabil de a muri și nu pot să-i privesc murind așa”, a scris acesta.

Alabama are cea mai scăzută rată de vaccinare din Statele Unite, cu mai puțin de 36% din populație complet vaccinată, iar guvernatorul Kay Ivey (R) a spus recent că „este timpul să începem să învinovățim oamenii nevaccinați” pentru creșterea statului în cazurile noi și spitalizări, scrie cotidianul Washington Post, cei care au publicat știrea despre medicul în cauză.

Există mai mult de 2900 de persoane în Alabama spitalizate din cauza Covid-19, al cincilea cel mai mare total de stat din țară. Numărul spitalizărilor se apropie de recordul stabilit în stat pe 11 ianuarie, potrivit Departamentului de Sănătate Publică din Alabama, când vaccinul nu era disponibil pe scară largă.

Valentine și-a exprimat frustrarea pe Facebook cu privire la cazuri similare ale celor care au ezitat sau au respins direct vaccinarea.

„Nu avem încă tratamente excelente pentru bolile severe, dar avem o prevenire excelentă cu vaccinurile. Din păcate, mulți au refuzat să ia vaccinul, iar unii ajung să fie grav bolnavi sau morți ”, a scris el. „Nu pot și nu voi forța pe nimeni să se vaccineze, dar, de asemenea, nu pot continua să-mi urmăresc pacienții suferind și murind de o boală care poate fi prevenită”.

După ce a anunțat că nu va vedea pacienți nevaccinați începând cu 1 octombrie, medicul a spus că a cerut oamenilor să prezinte documentația vaccinării pentru ca aceștia să-l păstreze ca medic.

„Dacă doriți să alegeți un alt medic, vom fi bucuroși să vă transferăm documentele”, a scris Valentine.

De când postarea sa a devenit virală, criticii și susținătorii, dintre care mulți sunt din afara Mobile, au trimis recenzii Google în ultimele 24 de ore, în funcție de acordul deciziei medicului. Recenziile de o stea l-au acuzat pe Valentine că este un „agresor” care „nu crede în jurământul său de a avea grijă de toți”.

Virusul care ar putea cauza următoarea pandemie circulă deja printre noi
Virusul care ar putea cauza următoarea pandemie circulă deja printre noi
Următoarea pandemie ar putea fi cauzată de virusul gripal, avertizează oamenii de ştiinţă, scrie The Guardian, citând datele unui studiu care va fi publicat weekendul viitor. Un sondaj...
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#statele unite, #covid, #pandemie, #medici , #Statele Unite
Comentarii
Poza alex-7
alex-7
rank 5
Doctorul din Alabama este rasist , in acel stat majoritatea
G
GebeleizisHelios
rank 1