Masura extrema in Republica Moldova: Acces interzis pentru un demnitar din Romania

Sambata, 25 Aprilie 2015, ora 12:11 5273 citiri
Foto: Facebook/Siegfried Muresan

Europarlamentarul roman Siegfried Muresan, aflat zilele trecute intr-o vizita in Republica Moldova, nu a putut ajunge la liceele cu predare in limba romana din Transnistria, intrucat i-a fost interzis accesul in regiune de catre regimul separatist de la Tiraspol.

"Am intreprins toate demersurile necesare incepand cu saptamana trecuta, dar mi s-a comunicat ca timpul este prea scurt si nu mi s-a facilitat accesul. Sper sa-mi fie permis data viitoare cand vin la Chisinau", a declarat eurodeputatul pentru Radio Chisinau.

Pe parcursul vizitei sale la Chisinau, prima pe care a intreprins-o in calitate de eurodeputat, Siegfried Muresan a avut o serie de intalniri cu lideri politici si cu membri ai Guvernului, cu care a discutat in special probleme tinand de reformele in Justitie si de situatia financiara a Republicii Moldova.

Rusia, la ultimul pas de un control total in Republica Moldova

In cadrul vizitei in Republica Moldova, europarlamentarul roman avea programata si o deplasare in stanga Nistrului, pentru a discuta cu elevii si profesorii de la liceele cu predare in limba romana din regiune, precizeaza sursa citata.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News