Marturii din metroul groazei de la Moscova: 10 morti, peste 120 de raniti

Marti, 15 Iulie 2014, ora 12:30
6556 citiri
Marturii din metroul groazei de la Moscova: 10 morti, peste 120 de raniti
Foto: Russia Today

Bilantul mortilor din metroul din Moscova care a deraiat marti dimineata creste de la ora la ora. De la un vag 'cateva zeci de raniti', cat s-a anuntat dimineata, autoritatile raporteaza acum 10 morti si in jur de 120 de raniti, multi intr-o stare grava.

"Numarul mortilor a ajuns la 10", a declarat Piotr Biriukov, primarul Moscovei, potrivit Russia Today.

"Am acordat ajutor medical unui numar de 120 de oameni, 106 au fost dusi la spital. Aproximativ jumatate dintre ei sunt raniti grav", a declarat si Georgi Golukov, seful Departamentului de Sanatate din Moscova.

Primul vagon al trenului, dintre cele 3 care au deraiat, a fost cel mai avariat in accident, potrivit lui Ivan, unul dintre calatori. Acesta, care s-a aflat in al doilea vagon, spune ca garnitura a franat brusc si luminile din interior s-au stins.

"Am fost proiectat in aer. Era sange pe podea, oameni cu capetele ranite, brate rupte. Deodata s-a declansat panica", a povestit Ivan, care a sustinut si ca, dupa ce trenul a deraiat, tunelul a fost luminat de o scanteie uriasa si apoi s-a umplut de fum.

"Vagonul era grav avariat. Noi am inceput sa iesim si am vazut o usa in peretele tunelului. Barbatii au reusit sa sparga usa si dincolo am vazut muncitori care construiau o linie paralela. Ei ne-au ajutat sa iesim afara", a declarat Ivan.

Un alt calator, care se afla in vagonul 5, a povestit ca pasagerii din spate au fost nevoiti sa astepte 30 de minute inainte sa fie evacuati.

"Pe masura ce ieseam, am inceput sa o luam la picior pentru vreo doua sau trei minute de-a lungul tunelului care avea cabluri pe mijloc. Conductorul garniturii ne-a spus sa stam pe partea dreapta, ceea ce am si facut. De abia cand am ajuns la suprafata ne-am dat seama ca ni s-a intamplat un accident extrem de grav".

Accidentul de metrou din Moscova a implicat o garnitura de pe linia albastra si a avut loc intre statiile Piata Victoriei si Slavianski Bulvar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Moscova accident metrou morti, #Moscova accident metrou raniti, #Moscova vagoane deraiate , #Moscova