Șeful Statului Major al SUA aruncă ”bomba”. Lumea, într-un război tripolar și o țară este ”provocarea numărul unu” pentru America VIDEO

Vineri, 05 Noiembrie 2021, ora 00:30 7769 citiri
Mark Milley anunță o schimbare majoră în lume, cu trei poli de putere FOTO: Defense

Generalul Mark Milley, șeful Statului Major al Statelor Unite, a fost prezent la Forumul Aspen de securitate de la Washington, unde a dezvăluit faptul că ”lumea este martoră la una dintre cele mai mari schimbări a puterii geostrategice globale”. El a avertizat că omenirea a intrat în faza tripolară, iar aspirația Chinei este de a provoca America la nivel global.

Declarațiile lui Milley au fost făcute în cadrul unui dialog cu prezentatorul postului de televiziune american NBC, Lester Holt. Discuțiile au cuprins teme vaste, de la amenințările Chinei, Rusiei, Coreei de Nord, Iranului și a grupării teroriste ISIS la adresa SUA, potrivit Defense.

”Am văzut o țară, care în patru decenii a evoluat de la economia de pe locul 7 în lume, la poziția a 2-a globală. China și-a modernizat masiv armata, iar astăzi are capacități în spațiu, cibernetice, pe uscat, pe mare, în aer, sub mare și în mod clar ne provoacă la nivel regional”, a spus generalul.

Joe Biden s-a pronunțat asupra unui conflict militar între SUA și China: Răspunsul președintelui american a fost unul ferm VIDEO

”Aspirația Chinei este de a provoca Statele Unite la nivel global. A fost foarte clară cu privire la acest aspect. Ei au un vis pentru China și vor să conteste așa-zisa ordine liberală, bazată pe reguli, care a intrat în vigoare la sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Aceasta va fi o adevărată provocare în următorii 10 până la 20 de ani. Lumea este martoră la una dintre cele mai mari schimbări a puterii geostrategice globale, pe care am văzut-o vreodată”, a afirmat Mark Milley.

Generalul a sintetizat schimbarea majoră care s-a produs în lume, în ultimii 70 de ani. ”Numind Războiul Rece un război bipolar între Uniunea Sovietică și Statele Unite, acum lumea a intrat într-un război tripolar cu Statele Unite, Rusia și China, toate ca mari puteri”, a concluzionat șeful Statului Major al Statelor Unite.

Forțele speciale ale SUA antrenează armata Taiwanului: Cresc tensiunile dintre Statele Unite și China VIDEO

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News