Drama unui marinar care traieste singur de 4 ani pe o nava abandonata. Cum face rost de apa si mancare

Miercuri, 07 Aprilie 2021, ora 12:56
Autor: Lavinia Ionita
Drama unui marinar care traieste singur de 4 ani pe o nava abandonata. Cum face rost de apa si mancareEl spune ca a semnat ordinul fara sa stie care sunt consecintele. Foto/Pixabay

Mohammed Aisha locuieste de 4 ani pe o nava cargo abandonata in Egipt, iar in ultimele luni a fost complet singur aici, scrie BBC.


Un tribunal din Egip l-a desemnat paznic legal al navei dupa ce nava lui a fost retinuta in 2017, din cauza expirarii certificatelor si echipamentelor de securitate. El spune ca a semnat ordinul fara sa stie care sunt consecintele.

De atunci, nava a fost abandonata la tarm, nu are nici curent electric. Autoritatile portuare i-au confiscat pasaportul sirian, asa ca nu poate pleca din Egipt inainte ca nava sa fie vanduta sau sa-si gaseasca un inlocuitor.

"Sunt ofiter al navei MV Aman. Sunt la bordul navei din mai 2017. Trebuie sa inot pana la tarm odata la 2-3 zile ca sa-mi incarc telefonul si sa-mi cumpar apa si mancare. Va rog sa ma ajutati", este mesajul lui Mohammed Aisha.

"E ca si cum ai sta singur intr-o inchisoare timp de 4 ani", a spus el pentru BBC intr-un apel video.

Acesta descrie locul in care traieste: "E plin de rozatoare, uneori sunt multe insecte - muste, tantari. Nu vezi nimic, nu auzi nimic".

Cel mai mult ii lipseste familia. Nu a apucat sa o mai vada pe mama lui, pe care spune ca a pierdut-o in urma cu doi ani.

Proprietarul navei spune ca a incercat sa-l ajute pe Mohammed.

"Nu pot forta un judecator sa renunte la decizia de a numi un paznic legal. Si nu am gasit pe nimeni de pe planeta asta care sa-l inlocuiasca, desi am incercat", a spus un reprezentant al companiei Tylos Shipping and Marine Services.

"Cred ca dupa ce a semnat ordinul e pe cont propriu", a adaugat acesta.

Tot mai multe nave sunt abandonate in ultima vreme, sunt peste 250 de cazuri in toata lumea.

 Articol citit de 3642 ori

    Citeste si:
    Comentarii