Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Marijuana va putea fi fumata legal si la Casa Alba

Miercuri, 05 Mai 2010, ora 11:42
4242 citiri
Marijuana va putea fi fumata legal si la Casa Alba
foto: pubrecord.org

Marijuana va putea fi folosita in mod legal de locuitorii Washingtonului, in scopuri terapeutice, dupa ce Consiliul Districtului Columbia (DC) a permis catorva dispensare din oras sa le ofere bolnavilor cronici drogurile usoare, ca parte a tratamentului.

Cei 13 membri ai Consiliului au votat in unanimitate, marti, o masura ce le permite celor infectati cu HIV, bolnavilor de cancer si de alte boli cronice sa primeasca in fiecare luna mai mult de 50 de grame de marijuana, scrie The New York Times.

In baza acestei masuri, primarul Adrian M. Fenty poate stabili pana la opt dispensare de unde pacientii isi vor putea procura drogurile.

Prima cafenea in care se fumeaza legal marijuana, deschisa in SUA

Mai mult, primarul Washingtonului poate creste ratia lunara de marijuana pana la 100 de grame, fara a mai cere in prealabil avizul Consiliului.

Dupa ce primarul va promulga acesta lege, aplicarea ei va depinde de avizele favorabile din partea Congresului si Casei Albe, ce vor decide in termen de 30 de zile daca legea poate fi aplicata.

Daca nimeni nu se va opune, Washingtonul se va alatura Californiei si celorlalte 13 state americane ce le permit locuitorilor sa foloseasca marijuna in scopuri medicale.

Sting: America ar trebui sa renunte la razboiul cu drogurile si sa legalizeze marijuana

Organizatiile pentru drepturile omului sustin insa ca legea are nevoie de cateva amendamente, care vor lamuri o serie de ambiguitati.

De exemplu, desi cei care utilizeaza marijuana in mod legal nu pot fi arestati de politisti pentru consum de droguri, au existat cazuri in care acestia au fost concediati sau discriminati la locul de munca, dupa ce testele periodice au arata ca acestia fumeaza marijuana.

Marijuana, intre drog si medicament

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#marijuana legal SUA, #marijuana uz medical Washington , #Washington
Comentarii
Poza maricica
maricica
rank 5
MARIJUANA NU AJUTA CU NUMIC LA MEDICINA TERAPEUTICA ,ESTE O ILUZIE ,AI FACE SA SE SIMTA FERICITI PENTRU CITEVA ORE SI CIND INCEPE SA IASA DIN SISTEMUL LOR ,LE DA DURERI IN OASE SI ANXIETY.