Gigantii Amazon, Google si Microsoft il sustin pe Joe Biden in alegerile prezidentiale din SUA

Vineri, 02 Octombrie 2020, ora 08:04
3612 citiri
Gigantii Amazon, Google si Microsoft il sustin pe Joe Biden in alegerile prezidentiale din SUA
Joe Biden, candidat pentru functia de presedinte al SUA din partea Partidului Democrat FOTO Facebook/Joe Biden

Amazon, Google si Microsoft se afla intre companiile de tehnologie care sprijina campania Biden prin intermediul finantarilor si al tehnologiei, transmite Reuters.

Avand in spate un poster cu Joe Biden, directorul pentru politici si comunicare al Amazon.com, Jay Carney, nu a facut un secret din lunga sa istorie cu candidatul prezidential democrat, atunci cand a participat, virtual, la o masa rotunda in timpul conventiei Partidului Democrat, din luna august.

Carney a spus ca Amazon a creat sute de mii de locuri de munca si, alaturi de presedintele Microsoft, Brad Smith, a fost unul dintre cei doi directori de rang inalt din sectorul tehnologiei care au avut un loc public la conventie, dovedind posibila influenta a Amazon in administratia Biden, daca democratul va castiga Casa Alba.

Amazon pare sa fi obtinut un avantaj timpuriu in tabara Biden, potrivit datelor obtinute de Reuters de la OpenSecrets si evidentele financiare ale campaniei, precum si de la zeci de actionari, intre care organizatii anti-monopol, lobbysti, consilieri din Congres, firme concurente si parlamentari.

Alaturi de Amazon, Google, parte a grupului Alphabet, si Microsoft se afla printre principalii cinci contributori la comitetul de campanie al candidatului Joe Biden, in 2020, potrivit datelor site-ului OpenSecrets, care urmareste banii din sectorul politic si datele financiare ale campaniilor.

Companiilor le este interzis prin lege sa faca donatii directe. Contributiile sunt facute fie prin intermediul comitetelor de actiune politica ale companiiilor (PAC), al membrilor PAC sau al angajatilor acestora.

Companiile de tehnologie isi consolideaza relatiile in eventualitatea unei victorii a lui Biden, pentru a se asigura ca vor avea un cuvant de spus in multitudinea de investigatii federale si ale statelor referitoare la practicile lor de afaceri.

Apropierea acestor companii de Partidul Democrat ii ingrijoreaza pe cei care critica pozitia lor dominanta pe piata.

In functie de pozitia unei posibile administratii Biden, actualele investigatii antitrust, deschise de administratia Trump si de procurorii generali ai unor state, ar putea fi intensificate sau slabite.

Biden a criticat marile companii de internet in timpul interviurilor si evenimentelor de campanie si a cerut revocarea unei legi care protejeaza aceste companii de raspunderea fata de continutul publicat de utilizatori. El si-a exprimat si ingrijorarea referitoare la concentrarea pietei si la problemele legate de confidentialitate. Biden a criticat Amazon pentru ca nu plateste taxe si si-a exprimat nemultumirea fata de Facebook si fondatorul acesteia, Mark Zuckerberg.

Un purtator de cuvant al Amazon a spus ca PAC-ul companiei nu contribuie la campania Biden. Acesta a aratat ca Amazon a sprijinit Conventia Democrata si pe cea republicana cu tehnologie si servicii digitale, pentru a mari numarul de spectatori.

"Vom lucra cu ambele administratii in acelasi fel...abordarea noastra nu se va schimba indiferent de cine va castiga alegerile", adaugat acesta.

Un purtator de cuvant al campaniei Biden a spus ca acesta este impotriva abuzului de putere. "Multi dintre gigantii tehnologiei si directorii lor nu doar ca au abuzat de putere, dar au si inselat poporul american, au adus daune democratiei noastre si au ocolit orice forma de responsabilitate. Asta se va sfarsi cu un presedinte Biden", a adaugat purtatorul de cuvant.

Google a refuzat sa comenteze, iar Microsoft a explicat ca contributiile au fost facute de catre angajatii sai.

Cum se pregătesc aliații SUA pentru Trump 2.0. Unii și-au trimis emisarii, alții l-au contactat direct, cu riscul de a-l supăra pe Biden
Cum se pregătesc aliații SUA pentru Trump 2.0. Unii și-au trimis emisarii, alții l-au contactat direct, cu riscul de a-l supăra pe Biden
Germania duce o ofensivă de farmec în interiorul Partidului Republican. Japonia își aliniază propriul „îmblânzitor“ pentru Trump. Oficiali guvernamentali mexicani discută cu tabăra...
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android, proiectate să îmbogățească experiența utilizatorilor pe dispozitive mobile, tablete, smartwatch-uri și sisteme auto....
#Joe Biden, #Amazon, #Microsoft, #Google, #campanie electorala , #alegeri SUA