Marea Britanie urmeaza sa efectueze noi testari in masa. Masurile anti-COVID ar urma sa fie relaxate semnificativ din 12 aprilie

Luni, 05 Aprilie 2021, ora 16:55
Marea Britanie urmeaza sa efectueze noi testari in masa. Masurile anti-COVID ar urma sa fie relaxate semnificativ din 12 aprilieAnglia: Nou program de testari in masa, prezentat de Boris Johnson

Primul ministru britanic Boris Johnson a declarat luni, 5 aprilie, ca toti englezii vor putea face un test COVID-19 de doua ori pe saptamana, intr-o noua incercare de control al pandemiei, pe masura ce societatea se redeschide si disponibilitatea vaccinului va creste in ritmul rapid, relateaza Reuters.

Johnson a declarat ca noul program de testare in masa va incetini transmiterile si va detecta cazurile fara simptome. Intrucat o mare parte din Europa intra in noi blocaje pentru a aborda cazurile in crestere, Johnson a stabilit un plan esalonat pentru a usura restrictiile in lunile urmatoare, un impuls urias pentru una dintre cele mai afectate tari din timpul pandemiei.

"Pe masura ce continuam sa facem progrese semnificative in ceea ce priveste programul nostru de vaccinare si cu foaia noastra de parcurs pentru atenuarea prudenta a restrictiilor in curs, testarea rapida regulata este si mai importanta pentru a ne asigura ca aceste eforturi nu sunt irosite", a spus Johnson intr-un comunicat.

Ministrul britanic al sanatatii, Edward Argar, a declarat ca testele vor fi trimise la domiciliu sau catre intreprinderi. De asemenea, pot fi preluate din farmacii sau din centrele de testare. El a spus ca este increzator ca oamenii se vor izola.

Testarea sporita ii va ajuta pe oficialii din domeniul sanatatii sa urmareasca evolutia pandemiei, intrucat tara se redeschide incet dintr-un blocaj strict de patru luni.

Vesti uriase din Marea Britanie: doar 10 persoane au murit intr-un interval de 24 de ore din cauza COVID-19

Johnson urmeaza sa aprobe redeschiderea magazinelor de retail, a unitatilor din domeniul ospitalitatii in aer liber si a saloanelor cosmetice incepand cu data de 12 aprilie.

Pasapoartele pentru vaccinuri sunt, de asemenea, in curs de testare pentru evenimente in masa.

Efectele uriase ale vaccinarii: Marea Britanie a ajuns la 22 de decese zilnic, dupa cele 1.823 inregistrate pe 20 ianuarie 2021. Cifrele relevante ale campaniei de imunizare

Conform planului actual, calatoriile internationale nu vor fi reluate pana cel mai devreme pe 17 mai.

Scotia, Tara Galilor si Irlanda de Nord urmeaza sa ia masuri similare pentru iesirea dintr-un lockdown strict impus la inceputul acestui an.

Marea Britanie a vaccinat peste jumatate din populatia sa adulta. Deschiderea scolilor in martie nu a condus inca la cresterea numarului de cazuri, in ciuda testelor sporite.

 Articol citit de 1537 ori

    Citeste si:
    Comentarii