Marea Britanie îngrijorată. Regina Elisabeta a II-a a petrecut la spital noaptea de miercuri spre joi

Vineri, 22 Octombrie 2021, ora 08:55
6075 citiri
Marea Britanie îngrijorată. Regina Elisabeta a II-a a petrecut la spital noaptea de miercuri spre joi
Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii are 95 de ani/ FOTO Twitter

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, în vârstă de 95 de ani, şi-a petrecut noaptea de miercuri spre joi în spital pentru "investigaţii preliminare", după ce a fost sfătuită de medicii săi să se odihnească, a anunţat joi Palatul Buckingham, transmit AFP şi Reuters.

"Regina a mers la spital miercuri după-amiază pentru investigaţii preliminare şi s-a întors la Castelul Windsor joi la orele prânzului şi are moralul ridicat", a scris Palatul într-un scurt comunicat.

”Regina s-a dus la spital miercuri după-amiază pentru analize preliminare și s-a întors la castelul Windsor astăzi (joi) la prânz și își păstrează buna dispoziție", a scris Palatul într-un scurt comunicat de presă. O sursă regală a spus că Regina a stat în spital din motive practice și că echipa sa medicală a avut o abordare prudentă.

S-a întors la birou pentru a lucra joi după-amiază și a întreprins câteva sarcini ușoare, a spus sursa.

Regina a călătorit cu maşina la spitalul Edward VII din Marylebone, aflat la 32 de kilometri de Windsor, şi a fost consultată de specialişti. Din informaţiile BBC, verificările medicale nu au legătură cu COVID-19. Internarea ei temporară a fost din motive practice, iar regina a revenit la biroul ei joi după-amiază.

După 8 ani, este prima dată când regina este internată. În 2013, a prezentat simptome de gastroenterită.

Cu o zi înainte, Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a acceptat să urmeze sfaturile medicilor şi să se odihnească pentru următoarele câteva zile anulând o vizită planificată în Irlanda de Nord, a precizat miercuri Palatul Buckingham, potrivit Reuters.

''Regina a acceptat cu greu recomandările medicale de a se odihni pentru următoarele zile'', a precizat Palatul Buckingham.

În urmă cu 10 zile, suverana britanică a fost văzută în timp ce mergea cu un baston, utilizând pentru prima dată acest accesoriu în cadrul unui eveniment public după anul 2004, când a suportat o operaţie la un genunchi.

Regina Elisabeta a fost sfătuită de medici să renunţe la cocktailul pe care îl consumă seara pentru a avea în continuare un organism sănătos.

Potrivit Daily Star, Regina este „obosită” și „mai fragilă” decât înainte. Conform unor surse apropiate ale publicației menționate, Regina, în vârstă de 95 de ani, își va reduce angajamentele în lunile de iarnă. Apropiații trebuie să se asigure că acceptă mai puține invitații, că va evita treptele și că mașina ei se va opri mai aproape de locurile de desfășurare a evenimentelor.

Meniul Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii e neschimbat de decenii. Potrivit presei britanice care nu o scapă din ochi pe regină și tabieturile ei, se știe deja că îi place să își înceapă zua cu ceai și biscuiți și că devorează un bol cu cereale. De asemenea, adoră șampania. Dar dintre toate băuturile alcoolice, suverana se dă în vânt după cocktailuri. Și nu oricare, ci unul obținut din gin și Dubonnet, un aperitiv pe bază de vin, cu o concentrație de 19% alcool.

Conform The Telegraph, Regina nu pleacă niciodată la drum fără gin, Dubonnet și lămâi. Poate părea ciudat că Regina își ia permanent băuturile cu ea, dar totul se face din motive de securitate. Apropiații spun că suverana Marii Britanii bea zilnic, înainte prânz, un cocktail Dubonnet, în timpul mesei – un pahar de vin, iar după masă – un Dry Martini. Mai mult, Regina își încheie ziua, de obicei, cu un pahar de șampanie.

Devenită regină la vârsta de 25 de ani, Elisabeta a II-a domneşte în Marea Britanie de aproape şapte decenii.

Soţul ei, prinţul Philip, a murit pe 9 aprilie 2021 la vârsta de 99 de ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Accidente misterioase la uzinele de armament ale SUA și ale aliaților săi. Temeri de sabotaj din partea Rusiei
Accidente misterioase la uzinele de armament ale SUA și ale aliaților săi. Temeri de sabotaj din partea Rusiei
Un șir recent de accidente misterioase la fabricile de armament din SUA și Marea Britanie care au produs arme și echipamente pentru forțele ucrainene ce se apără în fața armatei lui Putin a...
De ce nu se împrumută căștile?
De ce nu se împrumută căștile?
Căștile sunt un focar de infecții, ca de altfel alte obiecte intens folosite, dar curățate foarte rar, atrage atenția Kelly Reynolds, expert în bacteriologie, conform 7sur7.be....
#Marea Britanie, #Regina Elisabeta a II a, #spitalizare, #sanatate , #Marea Britanie