Prințul Charles capătă alură de monarh. Moștenitorul tronului britanic se va alătura liderilor statelor G20 și va rosti un discurs la summit-ul ONU

Sambata, 30 Octombrie 2021, ora 14:34
7297 citiri
Prințul Charles capătă alură de monarh. Moștenitorul tronului britanic se va alătura liderilor statelor G20 și va rosti un discurs la summit-ul ONU
Prințul Charles şi-a petrecut mare parte din viaţă militând pe teme de mediu/ FOTO captura Youtube

Prințul Charles, moștenitorul tronului Marii Britanii, a fost tot mai prezent în ultima vreme în reprezentarea monarhiei britanice, mai ales după moartea tatălui său, Prințul Philip și în urma intensificării problemelor de sănătate ale reginei Elisabeta, în vârstă de 95 de ani. Sunt voci care se întreabă dacă nu cumva suverana se va retrage, după modelul regelui Juan Carlos al Spaniei, în favoarea primului său născut.

Prinţul Charles li se va alătura liderilor lumii la summitul G20 din acest weekend, a informat sâmbătă Clarence House. Preşedinţi şi prim-miniştri se întâlnesc la Roma pentru un summit al celor mai mari economii din lume în ajunul conferinţei ONU privind combaterea schimbării climatice (Cop26), care se deschide oficial luni, în Scoţia.

Prinţul Charles va susţine discursul inaugural la summitul din Glasgow şi i-a avertizat deja pe liderii lumii care se îndreaptă spre COP26 că lumea aşteaptă de la ei acţiuni concrete.

În capitala italiană, prinţul Charles va participa la recepția şi dineul care vor avea loc sâmbătă seară la Palatul Quirinale, reşedinţa oficială a preşedintelui Italiei, Sergio Mattarella.

Printre cei care îi vor întâmpina pe liderii din statele G20 vor fi Mattarella şi fiica sa, Laura Mattarella şi prim-ministrul Mario Draghi şi soţia sa Maria Serena Cappello.

Charles, care a vizitat ultima Roma în 2019 pentru a participa la canonizarea cardinalului John Henry Newman, se va alătura liderilor politici pentru fotografia oficială, înainte de a participa la recepţia privată şi la dineu.

Moştenitorul tronului britanic, va rosti luni un discurs în cadrul ceremoniei de deschidere a Conferinţei ONU privind schimbările climatice (COP26) pentru a le ura bun venit liderilor mondiali, a precizat biroul lui de presă, la o zi după ce regina Elisabeta a II-a şi-a anunţat retragerea de la summit la sfatul doctorilor, informează Reuters.

Suverana britanică, în vârstă de 95 de ani, este o prezenţă care atrage şi alţi lideri globali, aşa că retragerea sa va umbri evenimentul desfăşurat în Glasgow.

Prinţul Charles, în vârstă de 72 de ani, care va fi însoţit de soţia sa, Camilla, va vorbi în deschiderea evenimentului aşa cum s-a întâmplat şi la COP21 de la Paris, din 2015.

Regina, care a fost surprinsă recent spunând că este iritată de liderii globali care vorbesc despre schimbările climatice, dar nu iau nicio măsură pentru a le combate, ar fi trebuit să participe luni seară la o recepţie în cadrul conferinţei.

Suverana se va adresa în schimb liderilor lumii printr-un mesaj înregistrat, a mai precizat Palatul Buckingham.

Charles şi-a petrecut mare parte din viaţă militând pe teme de mediu, iar la începutul acestei luni a spus că împărtăşeşte temerile Gretei Thunberg şi ale altor activişti că tot ceea ce fac politicienii este să vorbească, fără să acţioneze.

Prinţul Charles va fi însoţit la COP26 de fiul cel mare, prinţul William, şi de soţia acestuia, Kate, care au dus mai departe tradiţia familiei vorbind deseori public despre teme de mediu.

Regina Elisabeta a II-a, cel mai vârstnic monarh din lume şi totodată suveranul cu cea mai îndelungată domnie din istoria Marii Britanii, îşi va continua perioada de odihnă la castelul Windsor după ce săptămâna trecută a petrecut o noapte în spital din cauza unei afecţiuni a cărei natură nu a fost neprecizată, dar care nu are legătură cu COVID-19.

Marea Britanie organizează COP26, care începe pe 31 octombrie, ca o ultimă mare șansă de a încetini creşterea temperaturilor, sperând să convingă liderii lumii să adopte obiective climatice mai stricte.

Putin nu se va opri la granița cu Polonia. Avertismentul premierului britanic
Putin nu se va opri la granița cu Polonia. Avertismentul premierului britanic
Premierul britanic Rishi Sunak a promis recent un ajutor militar suplimentar de 500 de milioane de lire sterline pentru Ucraina, avertizând că Vladimir Putin „nu se va opri la granița...
Țara europeană care va crește cheltuielile pentru apărare: "Nu ne aflăm în pragul războiului, ci pe picior de război"
Țara europeană care va crește cheltuielile pentru apărare: "Nu ne aflăm în pragul războiului, ci pe picior de război"
Cheltuielile pentru apărare ale Marii Britanii vor crește până la 2,5% din PIB pentru a se ajunge la 87 de miliarde de lire sterline (108 miliarde de dolari) pe an până în 2030, a declarat...
#Marea Britanie, #Printul Charles, #mostenitor, #tron, #Regatul Unit, #lideri g20, #Regina Elisabeta a II a , #Marea Britanie