Canalul Mânecii a devenit noul punct fierbinte al Europei. Cum se acutizează tensiunile între Franța și Marea Britanie

Vineri, 26 Noiembrie 2021, ora 12:55
3234 citiri
Canalul Mânecii a devenit noul punct fierbinte al Europei. Cum se acutizează tensiunile între Franța și Marea Britanie
Protest al pescarilor francezi FOTO Twitter

Pescarii francezi urmează să blocheze vineri, 26 noiembrie, accesul vaselor britanice în trei porturi de la Canalul Mânecii, dar și intrarea în Eurotunel, ca protest împotriva refuzului Marii Britanii de a acorda licențe de pescuit în apele teritoriale ale Regatului.

Comitetul naţional pentru pescuit din Franţa a anunţat vineri blocarea accesului pentru mărfuri în trei porturi de la Canalul Mânecii şi în tunelul de sub Canal, o zi de acţiune prezentată ca un ”avertisment” pentru a cere acordarea rapidă de către Regatul Unit a licenţelor de pescuit post-Brexit.

Pescarii vor bloca pe mare sosirea feriboturilor în trei porturi ale Canalului: Saint-Malo, Ouistreham şi Calais, potrivit AFP.

Accesul în Eurotnel, pe autostrada A16 urmează să fie blocat cu vehicule, vineri după-amiaza, între orele 14.00 (15.00, ora României) şi 16.00 (17.00, ora României).

Pescari au anunţat de asemenea blocarea zonei feriboturilor în portul Calais, vineri la prânz, timp de două ore, a portului Saint-Malo vineri dimineaţa şi a portului Ouistreham vineri după-amiaza.

”A trecut mult timp de când nu am mai văzut o asemenea motivaţie în această meserie, pentru că le este frică de viitor tuturor”, a declarat preşedintele Comitetului Regional al Pescuitului din Hauts-de-France Olivier Leprêtre.

”Ne rezervăm posibilitatea de a desfăşura şi alte acţiuni de blocare, inclusiv în locuri nevizate de Brexit”, a ameninţat el.

Numeroşi pescari francezi nu mai au acces în apele britanice după Brexit, în apele insulelor Jersey şi Guernesey.

Acest conflict vizează 150 de licenţe de pescuit pe care Regatul Unit refuză să le acorde, din cauza lipsei unor documente care să dovedească o activitate anterioară a acestor nave franceze în apele englezeşti.

Londra cere releveuri GPS, date pe care nave mici de pescuit şi noi proprietari afirmă că nu sunt în măsură să le furnizeze.

Comisia Europeană (CE) a dat miercuri ultimatum Londrei ca aceste contencioase să fie soluţionate până la 10 decembrie, a anunţat un purtător de cuvânt.

Franţa a ridicat tonul, la începutul săptămânii, şi a îndemnat CE să fe mai activă în soluţionarea acestui conflict.

”Spaţiul de dialog trebuie să aibă o dată limită, iar Comisia trebuie să dea această dată limită Regatului Unit”, sublinia ministrul francez al Pescuitului, Annick Girardin.

De asemenea, pe uscat, ei vor bloca accesul camioanelor cu mărfuri la terminalul de sub Canalul Mânecii pentru „câteva ore”, a declarat Gérard Romiti, preşedintele Comitetului naţional, într-o conferinţă de presă. „Nu vrem pomană, vrem doar să ne recuperăm licenţele”, a spus el.

Guvernul britanic s-a declarat „dezamăgit” de ameninţările pescarilor francezi.

„Suntem dezamăgiţi de ameninţările cu proteste. Va reveni francezilor să se asigure că nu sunt comise acte ilegale şi că schimburile comerciale nu sunt afectate”, a reacţionat un purtător de cuvânt din Downing Street.

Tensiuni după tragedia de pe Canalul Mânecii

Liderii britanici și francezi au declanșat un adevărat război al replicilor pe seama traversării periculoase a Canalului Mânecii, după ce 27 de migranți, printre care o femeie gravidă și trei copii, au murit după ce au încercat să ajungă din Franța în Marea Britanie cu o barcă gonflabilă.

Miniștrii de pe ambele maluri ale Canalului au dat vina joi pe omologii lor după ce zeci de persoane s-au înecat în apele reci în largul coastei franceze, când nava lor gonflabilă cu destinația Marea Britanie s-a scufundat.

Este una dintre cele mai mari pierderi de vieți omenești în Canalul Mânecii din ultimii ani.

Printre morți se numără 17 bărbați, șapte femei și trei tineri care „ar putea fi adolescenți”, potrivit parchetului francez.

Unul dintre primii salvatori care au ajuns la fața locului, Charles Devos de la Société Nationale de Sauvetage en Mer (SNSM), a declarat că a găsit cadavrul unei femei însărcinate.

Majoritatea victimelor erau cetățeni irakieni, a declarat pentru CNN directorul francez al portului Calais, Jean-Marc Puissesseau. De asemenea, kurzi irakieni par să fie printre victime, a declarat joi prim-ministrul guvernului regional kurd din Irak, Masrour Barzani. Autoritățile fac investigații pentru a afla identitatea victimelor, a anunțat Barzani pe Twitter, adăugând că „gândurile noastre sunt la familiile lor”.

Președintele francez Emmanuel Macron și prim-ministrul britanic Boris Johnson și-au exprimat ambii regretele. Macron a spus că nu va permite transformarea Canalului într-un cimitir.

Scandalul dintre Franța și Regat, generat de Brexit, durează deja de luni de zile – francezii îi acuză pe britanici că dau prea puține permise de pescuit și că încalcă astfel, acordul Brexit.

Acordul post-Brexit, încheiat in extremis la finalul lui 2020 între Londra şi Uniunea Europeană, prevede că pescarii europeni pot continua să lucreze în unele părţi ale apelor britanice cu condiţia de a face dovada că pescuiau acolo şi înainte. Însă acum între francezi şi britanici există divergenţe legate de natura şi amploarea documentelor justificative.

Cei doi liderii au convenit să intensifice eforturile comune pentru a preveni trecerile de migranți, care au crescut dramatic în acest an, dar s-au acuzat reciproc că nu au făcut suficient.

Într-un apel telefonic pe care i l-a dat miercuri seară, Macron a mers mai departe și l-a îndemnat pe Johnson să înceteze politizarea crizei migranților pentru câștiguri politice interne.

Între timp, ministrul francez de interne, Gerald Darmanin, a cerut mai mult sprijin din partea vecinilor europeni, spunând joi postului de radio RTL că Franța nu „lupta singură împotriva traficanților” de ființe umane.

„Le spunem asta prietenilor noștri belgieni. Le spunem asta prietenilor noștri germani. Și le spunem și prietenilor noștri englezi că trebuie să ne ajute să luptăm împotriva traficanților care sunt internaționali, care nu au granițe”, a spus Darmanin.

Întrebat de ce Marea Britanie atrage atât de mulți imigranți ilegali, Darmanin s-a referit la modul în care Marea Britanie gestionează migrația și piața înfloritoare a muncii. „Există, evident, o gestionare proastă a imigrației în Marea Britanie”, a spus el.

În zilele următoare, Darmanin va organiza întâlniri pentru a preveni mai bine „sosirile pe pământ francez” de pe rutele de migrație din sud, nord și est, a declarat joi președintele Macron reporterilor. Când acești migranți ajung pe Canalul Mânecii, „este deja prea târziu”, a spus el.

Macron a spus că Franța va continua să folosească drone și rezerviști ca răspuns la situație și le-a cerut și forțelor britanie să facă mobilizări suplimentare. Atât Franța, cât și Marea Britanie trebuie să colaboreze pentru a desființa rețelele de contrabandiști, a spus el.

Între timp, ministrul britanic al imigrației, Kevin Foster, a declarat joi pentru BBC că guvernul său este, de asemenea, hotărât să „zdrobească” „modelul de afaceri cu adevărat rău” al contrabandei de persoane.

El s-a referit la posibilitatea de a mări pedepsele pentru trafic de persoane la închisoare pe viață și de a îmbunătăți rutele de imigrare sigure direct din zonele de conflict sau din taberele de refugiați. Foster a adăugat că Regatul Unit a început să plătească Franței 72 de milioane de dolari în rate pentru a face față crizei.

Primele arestări

Cinci traficanți de persoane au fost arestați acum în legătură cu traversarea de miercuri, a declarat Darmanin pentru RTL joi. El a adăugat că unul dintre contrabandiştii arestaţi miercuri seara avea „înmatriculări germane” şi „a cumpărat aceste bărci din Germania”.

Darmanin a spus că cei doi supraviețuitori ai tragediei sunt cetățeni somalezi și irakieni care suferă de „hipotermie gravă” și au fost transferați la spitalul din Calais, nordul Franței. Printre cei 27 de morți se numără cinci femei, iar o persoană este încă dispărută.

Calea navigabilă îngustă dintre Marea Britanie și Franța este una dintre cele mai aglomerate căi maritime din lume. Refugiații și migranții care fug de conflicte, persecuții și sărăcie în cele mai sărace țări ale lumii sau sfâșiate de război riscă traversarea periculoasă, deseori în condiții improprii pentru călătorie și la cheremul traficanților de persoane, în speranța de a cere azil sau oportunități economice în Marea Britanie.

Migranții mai traversează ilegal și la bordul camioanelor care traversează regulat Canalul cu feriboturile sau pe calea ferată din Franța. Dar în ultimii ani acea rută s-a scumpit, traficanții de persoane percepând mii de euro pentru astfel de încercări de trecere frauduloasă a frontierei.

În acest an, peste 25.700 de persoane au traversat Canalul Mânecii către Marea Britanie cu bărci mici, potrivit agenției de presă PA Media, de trei ori mai multe decât anul trecut.

Avertisment la Paris: Anunțuri care par oficiale le cer francezilor „să se angajeze în Ucraina”. „Uzurparea unui site oficial al Forţelor Terestre”
Avertisment la Paris: Anunțuri care par oficiale le cer francezilor „să se angajeze în Ucraina”. „Uzurparea unui site oficial al Forţelor Terestre”
Ministerul Apărării din Franța a denunțat joi, 28 martie, pe X, un fals site care folosește logoul instituţiei și care cere ca 200.000 de francezi să se angajeze în Ucraina. ”URL-ul...
Bătrâna care a vrut să salveze un arici găsit pe marginea drumului. Ce a descoperit când a mers cu el la veterinar FOTO
Bătrâna care a vrut să salveze un arici găsit pe marginea drumului. Ce a descoperit când a mers cu el la veterinar FOTO
O femeie din Marea Britanie s-a dus la un spital pentru animale sălbatice, susținând că a găsit un arici pe marginea unui drum și l-a luat acasă, unde s-a ocupat de îngrijirea lui peste...
#Marea Britanie, #Franta, #canalul manecii, #Eurotunel, #migranti, #blocaj, #pescari , #Marea Britanie