Marea Britanie are noi dovezi ca s-a folosit gaz sarin in Siria

Joi, 05 Septembrie 2013, ora 20:57
3153 citiri
Marea Britanie are noi dovezi ca s-a folosit gaz sarin in Siria

Marea Britanie are noi dovezi privind folosirea de gaz sarin in cadrul atacurilor chimice din Damasc, a spus prim-ministrul David Cameron, la sosirea in Rusia, pentru summit-ul G20. Liderul de la Londra a spus ca oamenii de stiinta din laboratoarele de la Porton Down au examinat mostrele din capitala Siriei.

Vorbind la inceputul summit-ului G20 de la Sankt Petersburg, Cameron a intrebat cum vor putea laburistii sa traiasca dupa ce au ales "iesirea politica" la votul din Parlament, de saptamana trecuta, decizie despre care spune ca a fost luata cunoscand faptul ca printre cei care au fost gazati se numara si copii, informeaza The Guardian.

Testele pozitive pentru gaz sarin, au fost incheiate in aceasta saptamana, dupa mostre de pe hainele si solul din locul in care a avut loc atacul cu arme chimice.

Cameron a precizat ca Marea Britanie va conduce apelurile pentru mai multa actiune pentru ajutor al refugiatilor si pentru noi negocieri pentru pace.

Marea Britanie: S-au folosit arme chimice in Siria, lumea nu poate sta deoparte! Rusia avertizeaza

"Marea Britanie va prezenta argumentul ajutorului umanitar, va fi unul dintre liderii in aducerea in fata a planurilor pentru un proces de pace pentru Siria. Marea Britanie va conduce argumentul pe tot globul pentru a continua sa raspunda puternic la folosirea armelor chimice", a precizat premierul britanic.

Pe 28 august, Marea Britanie a confirmat ca in Siria s-au folosit arme chimice, dupa ce ONU a certificat utilizarea gazelor toxice langa Damasc, iar Consiliul National de Securitate al Regatului Unit a decis in unanimitate ca acest lucru este "inacceptabil".

Interventia militara in Siria, aprobata in Senatul american - cand se ia decizia finala

Senatul Statelor Unite ale Americii a aprobat, miercuri, o interventie militara in forta in Siria, ca raspuns la atacurile cu arme chimice ale regimului de la Damasc.

Masura a fost adoptata cu 10 voturi pentru si 7 impotriva, in Comisia pentru Relatii Externe a Senatului american, urmand sa fie inaintata Senatului pentru un vot asupra aprobarii sale depline, cel mai probabil saptamana viitoare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#David Cameron atac gaz sarin, #Marea Britanie Siria gaz sarin, #David Cameron dovezi atac chimic Siria, #Marea Britanie dovezi atac Siria, #folosire arme chimice Siria , #Siria