Mama lui Breivik marturiseste: O terorizeaza de cand avea 4 ani

Vineri, 15 Iunie 2012, ora 20:20
4502 citiri
Mama lui Breivik marturiseste: O terorizeaza de cand avea 4 ani
Foto: news.sky.com

Mama extremistului de dreapta Anders Breivik, judecat pentru uciderea a 77 de persoane vara trecuta, a dezvaluit ca fiul ei era hiperactiv si agresiv inca de la varsta de patru ani si era incapabil sa simta bucurie sau placere.

Mai exact, psihiatrul Torgeir Husby a povestit in fata judecatorilor de la instanta din Oslo care se ocupa de acest caz ca a stat de vorba cu mama lui Anders Breivik, care i-a relatat cum s-a transformat fiul ei dintr-un baiat amabil intr-un nebun singuratic care purta o masca si care vorbea despre un razboi impotriva musulmanilor, potrivit Sky News.

Autorul masacrului din Norvegia, iresponsabil penal? Breivik este psihotic si da semne de schizofrenie

"Am crezut ca innebuneste complet, m-am gandit ca trebuie sa fie ceva in neregula cu capul", a citit Husby, citand-o pe Wenche Behring, timp in care Breivik dadea semne vizibile de nervozitate.

Se pare ca autorul masacrului din Norvegia avea probleme comportamentale inca de cand era copil, astfel incat psihiatrii au recomandat, pe cand Breivik avea doar patru ani, sa fie indepartat de familie. Nu a fost nevoie de o asa masura pentru ca el a fost tinut sub observatie acasa si a reusit sa treaca peste problemele pe care le avea atunci.

"A fost un elev bun (inainte sa inceapa liceul), avea prieteni... Era amabil, intotdeauna se gandea la mine si ma ajuta cu tot ce putea. Era remarcabil... Incredibil de bun si de grijuliu", a mai citit psihiatrul din declaratiile mamei lui Andres Breivik.

Dar lucrurile au inceput sa se strice atunci cand Breivik s-a mutat inapoi cu mama lui, in 2006, dupa ce unele afaceri i-au esuat, a declarat doamna Behring, care a refuzat sa se prezinte la sedinta.

"Am avut parte de o perioada atat de distractiva atunci. Apoi, totul s-a redus la politica. Vorbea despre un razboi civil iminent. Vorbea tare si cu patos chiar si cand incercam sa evit subiectele de genul asta", potrivit lui Wenche Behring.

Doamna Behring a mai povestit ca fiul ei a inceput sa se duca la sala de sport, s-a apucat de jocuri pe calculator si a devenit paranoic in privinta curateniei. In plus, isi acuza mama ca ia contact cu prea multi oameni, care i-ar putea infecta. Din acest motiv, manca in camera lui si lasa vasele la usa.

Breivik voia sa-l decapiteze pe fostul premier al Norvegiei

"Mergea cu mainile pe fata si, pentru o perioada scurta de timp, a purtat chiar masca. La un moment dat, m-a pupat pe obraz si a fost atat de agresiv incat m-a deranjat", i-a mai spus mama lui Breivik psihiatrului.

In timp ce aceste declaratii au fost citite, Breivik a zambit de cateva ori si si-a intors capul, ceea ce reprezinta o schimbare fata de comportamentul cu care i-a obisnuit pe cei prezenti la proces.

Este prima data cand declaratii ale mamei lui Breivik au fost auzite in procesul in care fiul ei este acuzat pentu ca a omorat 77 de oameni, crime pe care le-a marturisit imediat dupa cele doua atentate din luna iulie a anului 2011.

Ziua Veteranilor de Război. Klaus Iohannis și Marcel Ciolacu onorează sacrificiile celor care au luptat pentru independeța României
Ziua Veteranilor de Război. Klaus Iohannis și Marcel Ciolacu onorează sacrificiile celor care au luptat pentru independeța României
Preşedintele Klaus Iohannis și premierul Marcel Ciolacu au transmis mesaje cu ocazia Zilei Veteranilor de Război, sărbătorită anual pe 29 aprilie. Această zi este dedicată tuturor...
Clotilde Armand: „De fiecare dată când deschide gura Ciolacu asistăm la un fel de stand-up comedy plătit din banii noştri”
Clotilde Armand: „De fiecare dată când deschide gura Ciolacu asistăm la un fel de stand-up comedy plătit din banii noştri”
Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 afirmă despre Marcel Ciolacu că de fiecare dată când deschide gura, asistăm la un fel de stand-up comedy plătit (fără să vrem) din banii noştri şi...
#mama Breivik crime Norvegia, #Wenche Behring Breivik crime, #autor masacru Norvegia , #atentat Norvegia