MAE: Inca 47 de cetateni romani, evacuati din Libia

Luni, 02 August 2021, ora 12:50785 citiri
MAE: Inca 47 de cetateni romani, evacuati din Libia
Foto: MAE

Mai multi romani au fost evacuati din Libia, vineri dimineata, cu ajutorul unei aeronave romanesti apartinand Fortelor Aeriene.

Astfel, 47 de cetateni romani au fost evacuati, iar vineri va mai ateriza pe aeroportul din Tripoli alta aeronava pentru a continua demersurile de repatriere a cetatenilor romani aflati in Libia, informeaza un comunicat MAE, remis Ziare.com.

Functionarii consulari prezenti la aeroport sunt pregatiti sa acorde asistenta consulara de specialitate tuturor cetatenilor romani care doresc imbarcarea la bordul aeronavei, precizeaza documentul.

De asemenea, MAE reaminteste ca echipa consulara este situata in partea stanga a aeroportului din Tripoli, la sediul cladirii VIP.

Libia: Va recurge Gaddafi la arme biologice si chimice?- LIVE

Totodata, au fost trimisi la aeroportul Luca din La Valetta - Malta trei functionari consulari din cadrul sectiei consulare a Ambasadei Romaniei la Roma, in vederea acordarii de asistenta umanitara si consulara cetatenilor romani care urmeaza a fi evacuati din Libia.

"MAE incurajeaza toti cetatenii romani care se mai afla in Libia sa se repatrieze in regim de urgenta, atata vreme cat este posibila efectuarea unei asemenea operatiuni in conditii de siguranta si depune eforturi constante pentru a-i sprijini in acest sens", se mai arata in comunicat.

MAE subliniaza ca "sunt luate in calcul, fara exceptie, toate solutiile de evacuare, terestre sau maritime, inclusiv cele facilitate prin mecanismul de cooperare consulara europeana".

D.R.