Lovitura de stat in tara unde a fost rapit un roman: Presedintele si premierul au fost arestati

Joi, 17 Septembrie 2015, ora 08:083401 citiri
Lovitura de stat in tara unde a fost rapit un roman: Presedintele si premierul au fost arestati
Foto: captura YouTube/Infoboxdaily

Mai multi soldati au intrerupt, miercuri, o reuniune a cabinetului in Burkina Faso si i-au arestat pe presedintele Michel Kafando si prim-ministrul Isaac Zida.

Ei au arestat de asemenea mai multi ministri, au anuntat postul de radio Omega FM si televiziunea Bf1 TV, citate de agentia DPA.

Kafando si Zida negociau cu soldatii, potrivit informatiilor din aceasta tara din vestul Africii.

Soldatii apartin Regimentului prezidential de securitate, a carui dizolvare a fost recomandata lui Kafando de o comisie de reforma si reconciliere formata dupa ce presedintele anterior Blaise Compaore a fugit din tara in octombrie.

Comisia, care include reprezentanti proeminenti ai societatii civile, a propus ca garda prezidentiala sa fie integrata in politia militara, jandarmeria.

Noua inregistrare video cu romanul rapit in Burkina Faso - MAE: E in viata si sanatos (Video)

Intre timp, demonstranti s-au adunat intr-o piata centrala din Ouagadougou si au marsaluit spre palatul prezidential, unde erau retinuti ministrii, cerand ca soldatii sa-i elibereze.

Membrii Regimentului prezidential de securitate au tras focuri pentru dispersarea protestatarilor. Nu au fost anuntate victime.

Roman rapit de jihadisti: Presedintele din Burkina Faso, declaratii despre acest caz

Garda prezidentiala formata din 1.300 de membri este cunoscuta pentru loialitatea fata de Compaore, ai carui suporteri au primit interdictie de a contesta alegerile stabilite pentru 11 octombrie.

Kafando a fost ales presedinte interimar in noiembrie, aminteste DPA.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News