Secretarul de Stat al SUA, la București: "Este evident că regiunea este vulnerabilă la agresiunea Rusiei" VIDEO

Miercuri, 20 Octombrie 2021, ora 11:241953 citiri
Secretarul de Stat al SUA, la București: "Este evident că regiunea este vulnerabilă la agresiunea Rusiei" VIDEO
Lloyd J. Austin III a fost primit de Nicolae Ciucă pe Aeroportul Otopeni FOTO Twitter

Secretarul american al Apărării, Lloyd J. Austin III, se află miercuri, 20 octombrie, în vizită în România, unde a fost primit de omologul său, Nicolae Ciucă.

Securitatea şi stabilitatea din regiunea Mării Negre sunt în interesul naţional al SUA şi sunt critice în ceea ce priveşte securitatea Flancului estic, a declarat miercuri, 20 octombrie, secretarul american al Apărării, Lloyd J. Austin III, în cadrul unei conferinţe de presă alături de omologul român, Nicolae Ciucă.

El a spus că "este evident că regiunea este vulnerabilă la agresiunea Rusiei şi am văzut asta din acţiunile ce au loc în estul Ucrainei, ocupaţia mai multor părţi ale Georgiei, militarizarea Mării Negre şi acţiunile provocatoare din aer şi de pe mare".

"Aş continua spunând că activităţile destabilizatoare din zona Mării Negre reflectă ambiţiile sale de a recâştiga o poziţie dominantă în regiune şi pentru a opri crearea unei Europe întregi, libere şi în pace. Din nou, regiunea Mării Negre face parte din interesul naţional al SUA şi vom fi concentraţi asupra ei şi vom continua să lucrăm cu partenerii noştri din regiune", a adăugat secretarul american al Apărării.

Lloyd J. Austin III va fi primit de preşedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.

Ulterior, el va merge la baza militară de la Mihail Kogălniceanu.

Vizita în România a secretarului american al Apărării face parte dintr-un turneu care mai include Georgia şi Ucraina, înainte de participarea la reuniunea NATO de la Bruxelles, care începe joi.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News