Liderul grupării teroriste Hezbollah amenință cu repercursiuni grave, în cazul unui posibil atac al Iranului

Duminica, 08 August 2021, ora 07:12
4216 citiri
Liderul grupării teroriste Hezbollah amenință cu repercursiuni grave, în cazul unui posibil atac al Iranului
În zonă situația este din ce în ce mai tensionată FOTO Pixabay

Liderul mişcării Hezbollah, din Liban, Hassan Nasrallah, a promis sâmbătă, 7 august, un răspuns "adecvat şi proporţional" la "orice atac aerian israelian asupra Libanului", în contextul în care în zonă au crescut tensiunile.

Israelul a efectuat joi primele atacuri aeriene asupra Libanului din 2014, după ce trei rachete au fost trase dinspre Liban pe teritoriul său, atac nerevendicat.

Hezbollah a reacţionat a doua zi prin lansarea a peste zece rachete spre statul evreu, care a răspuns cu focuri de artilerie.

"Răspunsul nostru a avut legătură cu loviturile israeliene din sudul Libanului, primele din ultimii 15 ani", a spus Hassan Nasrallah în timpul unui discurs televizat cu ocazia marcării războiului de 33 de zile dintre puternica mişcare şiită libaneză şi Israel, în 2006.

În 2014, loviturile israeliene au vizat o zonă din apropierea graniţei cu Siria.

"Dorim să-i spunem inamicului (...) că orice atac al forţei aeriene israeliene asupra Libanului va fi inevitabil urmat de un răspuns, dar într-un mod adecvat şi proporţional, deoarece dorim (...) să protejăm ţara", a declarat Hassan Nasrallah.

În opinia sa, atacurile aeriene ale Israelului constituie o evoluţie "foarte periculoasă". "Nu dorim să ne îndreptăm spre un război, dar suntem pregătiţi pentru el", a adăugat el.

Oficiali israelieni au reiterat, de asemenea, vineri că nu doresc o escaladare înspre "un război adevărat", dar au declarat că sunt pregătiţi pentru asta.

Forţa interimară a ONU în Liban (UNIFIL) a avertizat vineri asupra unei "situaţii foarte periculoase" şi a cerut o încetare imediată a focului.

Schimbul de focuri de la graniţa libanezo-israeliană a coincis cu o creştere a tensiunilor dintre statul evreu şi Iran, aminteşte France Presse.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Care este cea mai importantă armă a Iranului
Care este cea mai importantă armă a Iranului
Principalele arme ale Iranului nu sunt bombele atomice. În ciuda fricii internaționale, țara nu a dezvoltat niciodată un arsenal nuclear. Cea mai puternică armă a regimului de la Teheran...
Israelul și Iranul fac ca pericolul unui război total în Orientul Mijlociu să fie mai ridicat ca niciodată
Israelul și Iranul fac ca pericolul unui război total în Orientul Mijlociu să fie mai ridicat ca niciodată
Pericolul unui război major în Orientul Mijlociu este în prezent mai mare ca niciodată, scrie Der Spiegel. Și riscul rămâne la fel de mare acum că Israelul a răspuns, vineri, cu o...
#razboi Libia, #Hezbollah, #Hezbollah grupare terorista, #Iran , #Razboi Libia