Un important lider Al-Qaida a fost ucis într-un atac cu dronă în Siria, anunță SUA

Sambata, 23 Octombrie 2021, ora 08:321988 citiri
Un important lider Al-Qaida a fost ucis într-un atac cu dronă în Siria, anunță SUA
Liderul Al-Qaida Abdul Hamid al-Matar (centru) FOTO Captura video / news.yahoo.com

Liderul Al-Qaida Abdul Hamid al-Matar a fost ucis într-un atac cu dronă în Siria, a anunțat vineri, 22 octombrie, un purtător de cuvânt al armatei americane.


În urmă două zile a avut loc un atac împotriva unei baze din sudul ţării utilizate de coaliţia antijihadistă condusă de Statele Unite, informează AFP şi Reuters.

Atacul a avut loc în regiunea Suluk.

„Înlăturarea acestui conducător important al Al-Qaida va perturba capacitatea organizaţiei teroriste de a complota şi de a executa atacurile globale care ameninţă cetăţenii americani, partenerii noştri şi civili nevinovaţi”. Gruparea „foloseşte Siria ca bază de retragere pentru a se reface, a se coordona cu afiliaţii săi şi pentru a planifica operaţiuni în străinătate”, a declarat John Rigsbee, purtătorul de cuvânt al Comandamentului central al armatei americane (CENTCOM), potrivit unui comunicat.

Purtătorul de cuvânt nu a spus dacă atacul a fost efectuat ca răspuns la atacul de miercuri asupra bazei al-Tanf, folosită de coaliţia antijihadistă în apropierea graniţelor cu Iordania şi Irak şi care nu s-a soldat cu victime.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News