Libia, paradisul armelor pentru jihadisti

Miercuri, 23 Octombrie 2013, ora 23:35
2717 citiri
Libia, paradisul armelor pentru jihadisti
Foto: Reuters

Schimbarea regimului condus de Muammar Gaddafi in Libia nu a adus democratia si prosperitatea mult asteptata de catre poporul libian.

Tara este acum in pragul unui razboi civil, guvernul aflandu-se intr-un conflict deschis cu militiile inarmate, neputand controla intregul teritoriu, lasand in acest fel sub un control minim depozite intregi de armament si munitie, relateaza Al Arabiya.

Numai in zona sudica a desertului se regasesc 4.000 de rachete aer-sol si peste 6.400 de recipiente de uraniu, care pot ajunge cu usurinta in mainile gruparilor teroriste.

In acest sens, Bharuddin Midhoun Arifi, care coordoneaza un comandament de 2.000 de persoane pentru protectia depozitelor de munitie din Sabha, a afirmat ca Al Qaida a incercat sa cumpere contra sumei de 1 milion de dolari armamentul controlat de acesta.

"I-am refuzat. Am spus ca armele apartin poporului libian. Insa imi este frica ca Al Qaida ma va gasi sau ca americanii vor folosi rachete cu raza lunga de actiune si vor distruge depozitele", a mai adaugat Arifi.

Conform acestuia, stocuri imense de arme si munitie au ajuns in posesia jihadistilor care lupta in Siria impotriva regimului condus de Bashar Al-Assad.

Insecuritatea crescuta face ca din ce in ce mai multi oameni sa regrete perioada de dinaintea izbucnirii protestelor din cadrul Primaverii Arabe.

In acest sens, colonelul libian, Faraj Adem, adauga: "Al Qaida era terorizata cand Gaddafi conducea tara, niciun membru nu isi permitea sa intre in Libia. Dar acum securitatea granitelor nu mai exista, iar al Qaida intra si iese dupa bunul plac din Libia. Mai mult, aici nu exista control al stocurilor de arme. Spune-mi ce doresti sa cumperi si vei primi imediat".

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#arme Libia al Qaida, #depozit armament Libia, #razboi civil Libia , #Razboi Libia
Comentarii
Poza grob
grob
rank 5
Si uite asa se mentine razboiul permanent. Creat de cine l-a vrut.