Leul Cecil, ucis: Prima punere sub acuzare. Dentistul american scapa basma curata?

Autor: Ana Ilie
Miercuri, 19 August 2015, ora 10:38
3240 citiri
Leul Cecil, ucis: Prima punere sub acuzare. Dentistul american scapa basma curata?
Foto: Hepta.ro

Un tribunal din Zimbabwe a pus sub acuzare un barbat pe terenul caruia a fost impuscat mortal faimosul leu Cecil, de catre dentistul american Walter Palmer.

Nu a fost pus sub acuzatie si Palmer, care si-a redeschis cabinetul din Minnesota, dupa o perioada in care acesta a fost inchis la presiunea protestatarilor stransi in fata imobilului, informeaza The Irish Examiner.

Procurorii l-au acuzat pe Honest Ndlovu, care are un teren langa Parcul National Hwange, in vestul Zimbabwe, ca a permis desfasurarea unei vanatori ilegale pe terenul sau.

Ndlovu i-a permis lui Palmer sa il vaneze si sa il ucida pe leul Cecil cu un arc si sageata fara sa ii fie permis, in cota de vanatoare alocata anual, sa ucida un leu. Ferma este separata de parc printr-o cale ferata.

Ndlovu a fost eliberat pe o cautiune de 200 de dolari si cazul a fost amanat pana pe 18 septembrie. El risca inchisoare de un an si o amenda de 400 de dolari.

Ucigasul leului Cecil este "Satana": Internautii si celebritatile il linseaza online pe dentistul american

Moartea leului Cecil, atras de vanatori in afara sigurantei unui parc national din Zimbabwe pentru a fi ucis, a declansat o adevarata revolta pe retelele sociale.

Palmer, dentist in Minnesota, a fost nevoit sa isi inchida cabinetul dupa ce adresa sa a fost facuta publica pe Twitter si activistii pentru drepturile animalelor s-au prezentat la usa sa cu animale de plus, pentru a protesta fata de vanatoarea leului-simbol al parcului din Zimbabwe. In plus, personalitati precum Jimmy Kimmel si Piers Morgan l-au criticat dur pentru crima.

Un dentist american a impuscat o legenda: Leul Cecil, omorat miseleste in Zimbabwe (Video)

Walter Palmer sustine ca vanatoarea a fost legala si ca nu avea idee ca animalul pe care l-a omorat era un "favorit local, cunoscut".

Dentistul american a declarat ca isi regreta actiunile si nu a realizat ca animalul era atat de respectat, insa credea ca vanatoarea e perfect legala, intrucat a platit 50.000 de dolari si asociatii sai au obtinut toate permisele necesare.

Problema este ca leul Cecil a fost ademenit de vanatori in afara parcului. Vanatorii au marcat olfactiv un teren prin tararea unui animal mort. Au asteptat caderea noptii, cand leul a iesit din parc sa se hraneasca, si l-au ranit cu o sageata trasa dintr-un arc. Le-a mai luat apoi 40 de ore sa-l urmareasca si sa-l impuste, a aratat Johnny Rodrigues, seful agentiei de conservare din Zimbabwe.

Leul in varsta de 13 ani a fost apoi decapitat si jupuit. Cecil avea la gat un dispozitiv de urmarire instalat de Unitatea de Cercetare a Conservarii Faunei de la Universitatea Oxford, pe care vanatorii au incercat fara succes sa il distruga. Asa a fost descoperita uciderea lui Cecil.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#leu Cecil barbat acuzat Zimbabwe, #leu Cecil omorat , #Africa