Agentia Europeana a Medicamentului anunta joi daca exista o legatura intre vaccinul AstraZeneca si tromboze

Marti, 06 Aprilie 2021, ora 18:51
Autor: Alina Toma
Agentia Europeana a Medicamentului anunta joi daca exista o legatura intre vaccinul AstraZeneca si trombozeVaccinul Astrazeneca nu mai are restrictii de varsta/Pixabay

Pe 7 sau 8 aprilie va fi prezentat rezultatul evaluarii cu privire la eventuala legatura intre vaccinul anti-COVID-19 produs de AstraZeneca si cazurile rare de coagulare a sangelui la pacienti imunizati cu acest ser.

Comitetul de securitate al EMA va organiza o conferinta de presa saptamana aceasta pentru a informa publicul in legatura cu analiza cazurilor rare de coagulare a sangelui la persoanele care au fost vaccinate cu AstraZeneca impotriva COVID-19, a declarat marti o purtatoare de cuvant a agentiei europene.

Anuntul survine la cateva ore dupa ce un reprezentant EMA a mentionat existenta unei "legaturi" intre vaccinul AstraZeneca si cazurile de tromboza observate dupa administrarea acestui vaccin, potrivit unui interviu publicat marti in cotidianul italian Il Messaggero.

Comitetul de securitate al EMA "nu a ajuns inca la o concluzie, iar analiza este in desfasurare", a declarat agentia cu sediul la Amsterdam, potrivit unui comunicat.

Marco Cavaleri, seful strategiei de vaccinare din cadrul EMA, afirmase ca "este clar ca exista o legatura cu vaccinul".

EMA a anuntat pe 18 martie ca beneficiile vaccinului AstraZeneca continua sa depaseasca riscurile si ca utilizarea acestuia ramane sigura, dupa suspendarea vaccinarilor de catre mai multe tari. Agentia a explicat, totusi, ca exista o posibila legatura cu cazuri rare de formare a unor cheaguri de sange si ca va prezenta recomandari la sedinta din aceasta saptamana a comitetului sau de securitate.

 Articol citit de 1673 ori

  Citeste si:
  Comentarii
  MacGigi
  06.04.2021, 22:29
  EMA a recunoscut ca exista o legatura intre Vaccinul AZ si tromboze.
  EMA a temperat afirmatia spunand ca nu stie "care" este acea legatura.
  Exista ceea ce se numeste un PRINCIPIU al PRECAUTIEI: "in caz de dubiu, te abtii". Mai multe tari a oprit vaccinarea cu AZ. Asta ar trebui sa faca si RO, imediat! Cel care trebuie sa faca aceasta este Vladutz Voiculesu, zis ministru al medicinei. El este SEFUL, el este RESPONSABIL de decizia politica si medicala!

  Astept sa vad diploma universitara a domnului ministru Voiculescu.
  USR minus PLUS incep sa aiba penurie de profesionisti :)))
  Nelamurit
  06.04.2021, 18:57
  Inutil
  Noi credem ce zice ghighita si Becali. Daca comenteaza si darnicu si dl Doctor Attila totul e clar.