La Jakarta, Guvernul da bani locuitorilor pentru fiecare sobolan prins. O idee si pentru Bucuresti?

Miercuri, 19 Octombrie 2016, ora 14:47 3945 citiri
Foto: Arhiva Pixabay

Jakarta, capitala Indoneziei si totodata una dintre cele mai mari metropole din lume, lanseaza o noua initiativa pentru a scapa de sobolani oferind o recompensa de 1,5 dolari pentru fiecare captura.

Prin proiectul "Miscarea de eradicare a sobolanilor", autoritatile spera sa reduca numarul rozatoarelor din orasul cu 10 milioane de locuitori, informeaza AFP.

In Jakarta, o metropola suprapopulata si poluata, este un lucru obisnuit sa fie vazuti sobolani enormi pe strada, hranindu-se din gunoaie. "Sunt multi sobolani aici, si mari", a declarat guvernatorul adjunct din Jakarta, Djarot Saiful Hidayat, pe un site oficial, la lansarea programului.

Intalnirea cu un exemplar de dimensiuni impozante i-a dat oficialului ideea campaniei, a explicat acesta subliniind ca sobolanii sunt factori periculosi de raspandire a maladiilor. "Pentru fiecare sobolan, platim 20.000 de rupii (circa 1,5 dolari) ", a spus Djarot Saiful Hidayat.

Acesta nu a precizat modul in care cei interesati de program vor captura rozatoarele si nici daca recompensa este acordata pentru exemplarele vii sau moarte, atunci cand acestea sunt prezentate autoritatilor.

Totusi, oficialul a indemnat populatia sa se abtina de la utilizarea armelor de foc. "Daca este posibil, va rugam sa nu folositi arme de foc", a spus acesta pentru Jakarta Post. "Daca ratati tinta, oamenii ar putea avea de suferit", a precizat el.

Djarot Saiful Hidayat nu a dat detalii referitoare la o cifra-tinta pentru masurarea succesului acestui program, mai arata AFP.

Si Bucurestiul se confrunta cu o problema grava data de inmultirea sobolanilor. Poate ideea din Indonezia sa aiba ecouri si la Primaria Capitalei?

Citeste mai multe despre sobolanii care fac legea in Bucuresti

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News