Tânărul de 18 ani care a împușcat mortal doi manifestanți la protestele antirasiste din Statele Unite a fost achitat de jurați VIDEO

Vineri, 19 Noiembrie 2021, ora 22:00 5127 citiri
Tânărul risca închisoarea pe viaţă FOTO Youtube/ Fox News

Kyle Rittenhouse, care a ucis două persoane şi a rănit o a treia în cursul protestelor antirasiste din august 2020 la Kenosha, a fost achitat vineri, 19 noiembrie, după un proces mediatizat Statele Unite, relatează AFP.

Cei doisprezece juraţi ai unui tribunal din statul Wisconsin l-au declarat pe Kyle Rittenhouse ''nevinovat'' pentru cele cinci capete de acuzare, între care crime, în a patra zi de deliberări.

Tânărul, în vârstă de 18 ani, care risca închisoarea pe viaţă, a pledat pentru legitimă apărare în acest proces care dezvăluie fracturi ale societăţii americane privind armele de foc, dreptul la autoapărare şi mişcarea antirasistă Black Lives Matter.

Ca măsură de precauţie, guvernatorul din Wisconsin a cerut ca 500 de soldaţi ai Gărzii Naţionale să fie pregătiţi să intervină în Kenosha, unde pe 23 august 2020 au avut loc proteste violente după uciderea de către poliţie a unui bărbat de culoare.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News