Kofi Annan, omagiat de lideri din intreaga lume - de la Vladimir Putin la Barack Obama

Sambata, 18 August 2018, ora 18:28
4491 citiri
Kofi Annan, omagiat de lideri din intreaga lume - de la Vladimir Putin la Barack Obama
Foto: Arhiva Hepta.ro

Lideri de pe intreg mapamondul l-au elogiat pe Kofi Annan, fost secretar general al ONU si laureat al Premiului Nobel pentru Pace, care a decedat sambata la varsta de 80 de ani.

"Kofi Annan a fost o forta calauzitoare pentru bine (...) In aceste vremuri dificile si turbulente, mostenirea sa ca un campion global al pacii va ramane o adevarata inspiratie pentru noi toti", afirma Antonio Guterres, actualul secretar general al ONU, intr-un mesaj pe Twitter.

"Multi ani ai vietii acestui om remarcabil si mare politician au fost dedicati serviciului Natiunilor Unite. Conducand ONU intr-un moment dificil, a facut o treaba grozava in privinta realizarii scopurilor si obiectivelor organizatiei, consolidand rolul central al acesteia in relatiile internationale", a transmis presedintele Rusiei, Vladimir Putin.

Cancelarul german Angela Merkel l-a numit pe Annan un "entuziast si un model pentru tinerii din intreaga lume": "In vremurile actuale, cand cautarea de solutii pentru problemele globale este mai urgenta decat oricand, ne va lipsi mult vocea lui Kofi Annan".

Kofi Annan "m-a inspirat pe mine si multi alti cu ideile sale, convingerile sale ferme si nu in ultimul rand cu carisma", a adaugat Merkel.

Jean-Claude Juncker, presedintele Comisiei Europene, a declarat ca "cea mai mare recunoastere pe care o putem acorda lui Kofi Annan este sa mentinem vii mostenirea sa si spirtul sau".

"Un mare lider si reformator al ONU, a avut o contributie uriasa la transformarea lumii pe care a parasit-o intr-un loc mai bun decat cum era atunci cand s-a nascut", a comunicat si Theresa May, premierul Marii Britanii.

"Franta ii aduce un omagiu. Niciodata nu vom uita abordarea sa ferma si calma, nici taria angajamentelor sale", a transmis presedintele Frantei, Emmanuel Macron.

"Kofi Annan nu doar ca ne-a vorbit despre construirea unei lumi mai drepte si mai pasnice, ci si-a dedicat viata pentru a face acest lucru - iar lumea este un loc mai bun datorita lui. Depinde acum de noi toti sa-i ducem munca mai departe", a scris pe Twitter si premierul canadian Justin Trudeau.

Si fostul presedinte american Barack Obama l-a elogiat pe fostul secretar general al ONU, spunand ca Annan "nu s-a oprit niciodata din cautarea unei lumi mai bune". Obama l-a elogiat pe Annan pentru "integritate, persistenta, optimism si sensul umanitatii noastre comune".

Iata ce a declarat si presedintele Klaus Iohannis, dupa moartea lui Kofi Annan

Fostul secretar general al ONU Kofi Annan a incetat din viata, la varsta de 80 de ani. Anuntul oficial a fost facut sambata de Organizatia Natiunilor Unite.

Kofi Annan a fost cel de al saptelea secretar general al ONU, ocupand functia in perioada ianuarie 1997-decembrie 2006. Recunoscut ca un militant constant pentru apararea drepturilor omului, statului de drept si al Africii, el s-a implicat activ si in probleme internationale majore, precum ostilitatile intre Israel si Hezbollah sau diferendul dintre Libia si Consiliul de Securitate.

Pentru intreaga sa activitate, Kofi Annan a fost rasplatit in 2001 cu premiul Nobel pentru Pace.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#mesaje condoleante Kofi Annan, #lideri mondiali Kofi Annan, #Iohannis Kofi Annan, #Kofi Annan murit , #ONU