Cum a fost folosita pierderea in greutate a lui Kim Jong Un in propaganda de stat. "A-l vedea slabit frange inima poporului" VIDEO

Luni, 28 Iunie 2021, ora 13:45
3901 citiri
Cum a fost folosita pierderea in greutate a lui Kim Jong Un in propaganda de stat. "A-l vedea slabit frange inima poporului" VIDEO
Kim Jong Un a slabit considerabil FOTO Captura Video YouTube/ Reuters

Televiziunea nord-coreeana remarca intr-un comentariu neobisnuit pentru media de stat de la Phenian ca liderul republicii, Kim Jong Un, a slabit, o afirmatie surprinzatoare intr-o tara unde orice evocare a vietii private si a starii de sanatate a conducatorului este interzisa, relateaza AFP.

Potrivit analistilor, aceasta remarca traduce dorinta autoritatilor de a valorifica pierderea in greutate a liderului nord-coreean pentru a consolida loialitatea fata de regimul care traverseaza o perioada de dificultati.

Coreea de Nord, a carei economie este impovarata de numeroase sanctiuni internationale ca riposta pentru programele sale militare interzise, este mai izolata ca oricand de la inchiderea frontierelor pentru a impiedica propagarea coronavirusului.

La jumatatea lunii iunie, Kim a recunoscut ca tara sa trece printr-o criza alimentara, tragand astfel un semnal de alarma intr-o tara in care sectorul agricol este afectat de serioase dificultati.

Starea de sanatate a liderului nord-coreean este examinata cu atentie pe plan international, iar disparitia sa brusca suscita probleme in privinta succesiunii sale si a stabilitatii regimului sau.

Fumator inveterat, Kim Jong Un sufera de mult timp de obezitate si nu a facut decat sa ia in greutate de la an la an.

Recent, el a aparut in fotografii publicate de agentia oficiala de presa nord-coreeana KCNA sau in imagini difuzate de televiziunea de stat cu cateva kilograme in minus.

Viata privata a lui Kim este un subiect tabu pentru media nord-coreene, dar saptamana trecuta KCTV a difuzat o imagine in care un locuitor al capitalei afirma ca toti in tara au 'inima franta' vazandu-l 'slabit'.

'A-l vedea pe respectabilul nostru secretar general slabit frange inima poporului', a declarat acesta.

Potrivit analistilor, Phenianul a utilizat infatisarea lui Kim pentru a-l glorifica, prezentandu-l ca pe un lider 'devotat si harnic' in timp ce tara se lupta sa faca fata in special crizei alimentare.

Coreea de Nord si-a inchis frontierele in ianuarie 2020 si comertul cu China, primul sau aliat economic si diplomatic, s-a diminuat.

'Mesajul pe care Phenianul il transmite este ca Kim Jong Un este un lider care lucreaza foarte mult pentru poporul sau, pana in punctul de a sari peste mese si a pierde in greutate', a declarat Ahn Chan-il, un transfug nord-coreean, devenit cercetator la Institutul mondial pentru studii nord-coreene, cu sediul la Seul.

Anul trecut, liderul nord-coreean nu a aparut in public timp de trei saptamani, provocand speculatii cu privire la starea sa de sanatate.

Absenta sa a fost remarcata in special pe 15 aprilie 2020, cea mai importanta zi din calendarul politic nord-coreean, cand intreaga tara celebreaza ziua de nastere a fondatorului Republicii Democratice Populare Coreene (RPDC), Kim Ir-sen, bunicul actualului lider al Coreei de Nord.

Cum s-a „răzbunat” un bărbat părăsit de soție pentru că era prea gras: ”A fost o lovitură devastatoare” FOTO
Cum s-a „răzbunat” un bărbat părăsit de soție pentru că era prea gras: ”A fost o lovitură devastatoare” FOTO
Un bărbat a fost părăsit de soție pentru că era „prea gras”. După această lovitură, el și-a schimbat în totalitate stilul de viață. Stephen Ringo cântărea în momentul...
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
#Kim Jong un Coreea de Nord, #slabit, #propaganda Coreea Nord , #Coreea de Nord
Comentarii
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
In fine, Full Moon Face poate sa stranga cureaua
Poza avasario
avasario
rank 1
eu nu vad nici o diferenta...