Justin Trudeau: Datele serviciilor secrete arata ca avionul ucrainean a fost doborat de Iran

Joi, 09 Ianuarie 2020, ora 22:1413260 citiri
Justin Trudeau: Datele serviciilor secrete arata ca avionul ucrainean a fost doborat de Iran
Foto: Arhiva Facebook/ Justin Trudeau

Canada a primit informatii ale serviciilor secrete care arata ca avionul de pasageri ucrainean prabusit in Iran a fost doborat de o racheta lansata de armata iraniana, afirma premierul canadian, Justin Trudeau.

"Avem informatii ale serviciilor din surse multiple, inclusiv din partea aliatilor si propriilor servicii, iar aceste informatii arata ca avionul a fost doborat de o racheta sol-aer iraniana. Poate ca acest lucru s-a intamplat in mod neintentionat", a declarat Justin Trudeau, conform postului CTV si publicatiei National Post.

"Exista evolutii importante privind potentialele cauze ale prabusirii, iar canadienilor trebuie sa li se comunice aceste lucruri. Familiile victimelor canadiene vor raspunsuri, toti canadienii vor raspunsuri. Eu vreau raspunsuri. Acest lucru inseamna concluzii, tragere la raspundere, dreptate. Nu vom fi linistiti pana nu le obtinem", a subliniat Trudeau.

Avionul de pasageri ucrainean probabil a fost doborat cu o racheta lansata de artileria antiaeriana iraniana, afirma oficiali militari americani, in timp ce Guvernul Marii Britanii exprima "preocupare" privind aceasta ipoteza.

Administratia din Iran a respins speculatiile ca ar fi doborat avionul de pasageri ucrainean, catalogand aceste idei drept "fara sens".

Toate cele 176 de persoane aflate la bordul avionului de tip Boeing 737-800 care zbura de la Teheran spre Kiev au murit dupa prabusirea aeronavei.

Vezi si Donald Trump suspecteaza ca Iranul a doborat din greseala avionul ucrainean