Intrebarea primita de Vladimir Putin la Geneva: "De ce va temeti de Navalnii atat de mult?". Reactia presedintelui Rusiei

Miercuri, 28 Iulie 2021, ora 14:3911078 citiri
Intrebarea primita de Vladimir Putin la Geneva: "De ce va temeti de Navalnii atat de mult?". Reactia presedintelui Rusiei
Putin este acuzat ca se afla in spatele incarcerarii lui Alexei Navalnii FOTO NBC News

O corespondenta aflata miercuri, 16 iunie, la intalnirea dintre presedintii Joe Biden si Vladimir Putin a reusit sa ii adreseze o intrebare liderului rus inaintea summit-ului.

Jennifer Jacobs, jurnalista de la Bloomberg, a punctat una dintre problemele pe care presedintele american este asteptat sa o abordeze in timpul discutiilor: incarcerarea politicianului Alexei Navalnii, principal opozant al lui Putin, imediat dupa revenirea din Germania, unde a fost tratat dupa ce a fost otravit cu un agent neurotoxic in Siberia.

Ea a scris pe Twitter: "I-am strigat lui Putin > . Putin m-a auzit si nu a raspuns. Biden mi-a aratat un mare zambet".

Presedintele american Joe Biden si omologul sau rus, Vladimir Putin, au inceput discutiile la Geneva. Este asteptat ca intrevederea sa dureze mai mult de 4 ore si sa fie discutate atat probleme ce tin de stabilitatea nucleara, schimbarile climatice si securitatea cibernetica, precum si de Orientul Mijlociu si Ucraina.